Obavijesti

News

Komentari 49

U šlapama i gaćama stigao na sud: Božić za pokušaj ubojstva policajca može dobiti 40 godina

U šlapama i gaćama stigao na sud: Božić za pokušaj ubojstva policajca može dobiti 40 godina
3

Kako je u petak javio da je izabrao novog branitelja, odvjetnika Vinka Ljubičića koji se pak opravdao jer je danas imao odranije zakazano drugo ročište, sutkinji nije preostalo drugo nego odgoditi raspravu

VIDEO

U šlapama i kupaćem, vezan lisicama na rukama i nogama, ušetao je danas u pratnji pravosudnih policajaca u veliku sudnicu splitskog Županijskog suda 30-godišnji Ivan Božić.

Koncem studenog prošle godine je namjerno udario automobilom policijskog vježbenika koji ga je u redovnoj kontroli prometa pokušao zaustaviti (mladić, službenik MUP-a je zadobio teške i po život opasne ozljede) te je potom pobjegao s ugašenim svjetlima, skrivajući se dan i pol od policije. Na koncu je uhićen u unajmljenoj kući na području Solina, a prijave zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela dobila su i dva njegova prijatelja.

Autom udario policajca u Splitu pa pobjegao i skrivao se: Ivanu Božiću sude za pokušaj ubojstva
Autom udario policajca u Splitu pa pobjegao i skrivao se: Ivanu Božiću sude za pokušaj ubojstva

Božić je optužen za pokušaj ubojstva službene osobe, policajca, tako da slučaj nije niti malo bezazlen - za pokušaj ubojstva predviđene su iste sankcije kao i za dovršeni zločin, može dobiti kaznu zatvora između deset i 40 godina!

Kako je u petak javio sudu da je izabrao novog branitelja, odvjetnika Vinka Ljubičića koji se pak odmah opravdao jer je danas imao odranije zakazano drugo ročište, sutkinji nije preostalo drugo nego odgoditi raspravu za 19. listopada.

Predviđeni svjedok nije se ionako pojavio, a drugi svjedoci su telefonski obaviješteni da ne trebaju dolaziti. Pokušao je dolazak izbjeći i sam Božić, kazao je da se ne osjeća dobro – makar se čini da mu boravak u istražnom zatvoru ne škodi, naizgled je popravio definiciju mišićne mase – no na koncu je s Bilica pak doveden u toj 'opuštenoj' odjevnoj kombinaciji. Čini se da su ročište prilično neformalno shvatili i zaduženi za osiguranje, jedan od čuvara je imao običnu majicu s natpisom 'Pravosudna policija' na leđima, natpisom koji kao da je zalijepio peglom, u kućnoj radinosti. Ovo inače nije prva promjena branitelja, Božić je prije nekoliko mjeseci već otkazivao punomoć odvjetnicima.

storyeditor/2022-12-01/bjegunac_Ivan_Bozic.png

Tijekom istrage se inače utvrdilo da VW Golf kojim je Božić počinio nedjelo uopće nije njegov, nego mu ga je vlasnik predao kako bi popravio sitnije oštećenja na karoseriji. Na dan kada je mladić - pod utjecajem THC-a i kokaina kako je utvrđeno nakon uhićenja, no to se još mora potvrditi tijekom suđenja - automobilom, brzinom od 65 km/h pregazio policijskog vježbenika, u kafiću je sreo vlasnika Golfa 'sedmice' koji mu je kazao da je vozilu istekla registracija, a Božić mu je uzvratio da će napraviti limariju za dva dana. Na koncu je vlasniku automobil vraćen u puno gorem stanju od originalnog.

Split: Uhićen je Ivan Božić, 29-godišnjak koji je automobilom udario policajca

Dvojica mladićevih prijatelja su mu osigurala kuću na području Solina u kojoj se skrivao, mobitel i skuter za što su kazneno prijavljeni. Božić je uhićen dok je s prijateljima gledao utakmicu Hrvatske i Belgije te je priveden u sjedište PU koju minutu nakon što je glasnogovornica splitske policije medijima kazala kako nema ništa novo te se još traga za mladićem...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.