News

Komentari 138

U Slavoniji u posljednja četiri mjeseca čak tri ubojstva u kojima je dijete ubilo roditelja

U Slavoniji u posljednja četiri mjeseca čak tri ubojstva u kojima je dijete ubilo roditelja

Ako društveni okvir ne funkcionira dobro, nema pravih granica ponašanja, onda iz jedne svađe izađe nešto ekstremno. Važno je na vrijeme prepoznati probleme, ističu sudski vještaci

Bila je divna žena kojoj je obitelj bila na prvom mjestu! Na kraju je završila ovako. Ispričala nam je to shrvana susjeda obitelji u Šarengradu kraj Iloka, gdje je u četvrtak 27-godišnji sin pajserom ubio 56-godišnju majku. 

Majku B.D. navodno je ubio I.D., najmlađi od trojice njezinih sinova, s više udaraca pajserom. Nakon što je hladnokrvno ubio majku na terasi obiteljske kuće, udaljio se iz Ulice žrtava domovinskog rata s krvavim pajserom u ruci. 

Svjedoci govore kako je I.D. trčao i vikao. Otišao je u kafić u naselju Bapska, koje se nalazi pored Šarengrada, gdje je sjeo, stavio krvavo oružje pored sebe i čekao da ga policija uhiti. Osim susjeda i drugih stanovnika Šarengrada, šokirani su i poznanici ubojice. Oni koji ga znaju dugo vremena govore kako su znakovi agresivnog ponašanja krenuli nakon što je I.D. završio srednju školu.

- Nakon srednje škole, počeo se ponašati čudno. Pokazivao je agresiju i vidjelo se da s njim nije nešto kako treba - rekao nam je izvor koji želi ostati anoniman. 

Ipak, oni koji su ga upoznali kasnije u životu, nisu mogli niti pomisliti da bi, naizgled samozatajan mladić, mogao biti agresivan. Saznali smo i kako je mladić do sada bio nekoliko puta hospitaliziran te da je od prije poznat policiji zbog nasilnog ponašanja.

- Poznavala sam I.D. Nikad nisam primjećivala znakove agresije. Kao prijatelj bio je dobra osoba. Kada sam pročitala vijest o ubojstvu u Šarengradu ostala sam zatečena jer nisam mogla vjerovati da je to učinio. Ja ga nisam znala kao nasilnika, a niti da je bio hospitaliziran više puta te da je poznat zbog nasilja policiji – rekla nam je poznanica ubojice iz Šarengrada.

U Slavoniji su u posljednja četiri mjeseca bila čak tri ubojstva u kojima je dijete ubilo roditelja. Psiholozi sudske medicine ističu kako se u takvim slučajevima najčešće radi o ‘nakupljanju srdžbe’ koja potom ubojstvom probija branu u trenutku kada osoba to ne može više podnositi. Međutim, postoje i slučajevi kada začetak agresivnosti zapravo počinje iz obitelji.

- Ako društveni okvir ne funkcionira dobro, nema pravih granica ponašanja, onda iz jedne svađe izađe nešto ekstremno. Važno je na vrijeme prepoznati probleme - ističu sudski vještaci.

Najčitaniji članci