News

Komentari 0

U Sloveniji dvoje novooboljelih

U Sloveniji dvoje novooboljelih

U bolnici za "Covid-19" u Ljubljani trenutno se liječi 8 pacijenata, dva više nego prethodni dan, među njima je jedan na intenzivnoj njezi, a u zemlji su još 34 aktivna slučaja zaraze

U Sloveniji su u zadnja 24 sata zabilježene dvije nove zaraze korona virusom, jedna u Ljubljani, a druga u Kopru, objavila je u petak slovenska vlada.

Ukupan broj zaraza tako je povećan na 1513, dok novih smrtnih slučajeva nije bilo, pa broj umrlih među zaraženima ostaje 109.

U bolnici za "Covid-19" u Ljubljani trenutno se liječi 8 pacijenata, dva više nego prethodni dan, među njima je jedan na intenzivnoj njezi, a u zemlji su još 34 aktivna slučaja zaraze.

Broj novozaraženih  u zadnja 24 sata znatno je manji nego dan prije, kad ih je bilo osmero, najviše novooboljelih u zadnjih mjesec i pol dana na dnevnoj bazi.

Zbog opasnosti od širenja novih slučajeva odlukom vlade od danas je u zemlju zabranjen ulazak bez karantene onima koji dolaze iz BiH, Srbije i s Kosova, koji su zbog pogoršanja epidemiološke situacije stavljeni na "crvenu listu", na kojoj je od prije i Sjeverna Makedonija.

Slovenski epidemiolozi znatan porast novih slučajeva u zadnjih desetak dana povezuju s ublažavanjem režima prijelaza granice jer je više "importiranih" zaraza nego onih sekundarnih, a posebno iz balkanskih zemalja u kojima se broj infekcija opet povećava.

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs upozorio je, u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV, da bi i kazneno mogli odgovarati oni koji su na granici pri ulasku u Sloveniju davali neistinite podatke o zemljama u kojima su prije boravili, primjerice ako su boravili u Srbiji, a naveli su da su bili samo u Hrvatskoj, te tako izazvali nove infekcije. Poručio je da policija ima načina da te podatke provjeri.

Hojs je dodao da je Slovenija u roku nekoliko sati u stanju staviti i nove države na "crvenu listu" ako se epidemiološka situacija u njima naglo pogorša.

Najčitaniji članci