Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

U Sloveniji našli 38 migranata u vozilima: Vozači su uhićeni

Slovenski MUP objavio je sredinom ovog mjeseca da je u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno 7415 ilegalnih prelaska granice, te da je u srpnju broj privedenih migranata bio najviši na mjesečnoj razini

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
9 komentara

Učestaliji ilegalni ulasci migranata u Sloveniju se nastavljaju, a policija je u utorak objavila da je dan ranije uhitila Rumunja i Litavca u čijim je vozilima otkriveno 38 stranaca iz Pakistana i Afganistana.

Kod Kočevja je u ponedjeljak nešto prije 7 sati ujutro na dojavu građana uhićen rumunjski državljanin koji je u kombiju prevozio 31 Pakistanca za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli granicu i ušli u Sloveniju.

MIGRANTI NE ODUSTAJU Ulaze u Hrvatsku, a krijumčare nije briga hoće li preživjeti put

Vozač je uhićen, a ilegalni migranti nisu zatražili azil u Sloveniji pa će nakon postupka biti vraćeni u zemlju iz koje su ušli u Sloveniju, objavila je ljubljanska policijska uprava.

Istog dana u večernjim satima policija je na području grada Cerknica zaustavila vozilo s vozačem iz Litve, te u njemu pronašla sedam Afganistanaca koji su ilegalno ušli u državu.

I taj je vozač pritvoren, naveli su u slovenskoj policiji, a postupanje prema migrantima još traje.

'ŠANSE MU NISU DOBRE' Lov na krijumčara migranata: Opkolili smo šumu s 200 mina

Slovenski MUP objavio je sredinom ovog mjeseca da je u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno 7415 ilegalnih prelaska granice, te da je u srpnju broj privedenih migranata bio najviši na mjesečnoj razini nakon velike migracijske krize 2015/2016. godine. Također je priopćio da je među migrantima najviše onih iz Pakistana, Alžira i Afganistana.

Ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar opetovano je odbacio tvrdnje desne oporbe kako vlasti ne kontroliraju stanje na granici i "žmire" na povećanje broja migranata ili zanemaruju problem, ističući da je Slovenija sigurna zemlja i da kontrolira svoj dio šengenske granice prema Hrvatskoj.

KRIJUMČAR U BIJEGU Migrante spašavali iz Kupe: U kombiju bilo i četvero djece

Slovenija je prošli tjedan prema navodima medija počela postavljati dodatnih 40 kilometara tzv. panelne ograde prema Hrvatskoj, a ministarstvo unutarnjih poslova početkom ovog tjedna je u općine uz granicu poslalo informacijske letke kojima se stanovništvo poziva da obavijesti policiju o sumnjivim osobama koje susretnu u pograničnom području i tako pridonese smanjenju ilegalnih migracija.

Mještani u selima uz koje prolaze migracijske rute pozvani su da se drže preporuka o zaključavanju kuća, čak i kad su u blizini doma, te da ne ostavljaju otvorene automobile s ključevima u svojim dvorištima, kako ih ne bi eventualno mogli iskoristiti oni koji se bave trgovinom ljudima i prevoženjem migranata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message