Obavijesti

News

Komentari 6

U slučaju neregularnog brexita prijeti im nedostatak carinika

U slučaju nereguliranog brexita Njemačkoj zbog pomanjkanja carinskih službenika prijeti opasnost od pojačanog krijumčarenja droga i oružja, upozorava Sindikat njemačkih policajaca

VIDEO

Ako dođe do nereguliranog brexita, Njemačkoj prijeti pojačano krijumčarenje droga, oružja i tvari opasnih po zdravlje", rekao je Frank Buckenhofer, voditelj odjela za carinike pri Sindikatu njemačkih policajaca (GdP) za tjednik Wirtschafts Woche. 

Buckenhofer smatra da bi najveći problemi mogli nastati pri kontroli robe koja dolazi iz Velike Britanije i to zbog nedostatka osoblja. 

 - Nama u ovom području već sada nedostaje preko 4.000 službenika. Zato je nemoguće jamčiti solidnu kontrolu robe koja dolazi iz Velike Britanije u slučaju nereguliranog brexita - rekao je Buckenhofer.  

Savezno ministarstvo financija obećalo je zaposliti 620 novih carinika do 1. kolovoza 2019. što po mišljenju sindikata nije dostatno za odgovarajuće kontrole u slučaju "tvrdog" brexita što bi automatski zahtijevalo carinske kontrole između Velike Britanije i zemalja Europske unije. 

I oporbena Liberalno-demokratska stranka (FDP) izrazila je dvojbu o spremnosti njemačke carine za mogući neuređeni brexit. (ir)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.