Obavijesti

News

Komentari 40

U Španjolskoj u pljački uhvatili dvije žene s putovnicama RH

Žene su uhićene kada su pokušale ući u stan u centru Zaragoze. Policija ih je privela dok su obijale bravu u ulici Zumalacárregui te su osumnjičene za više provala

VIDEO

Dvije neimenovane žene s hrvatskim putovnicama uhićene su u španjolskom gradu Zaragozi prilikom pokušaja pljačke jednog stana a istražni sudac im je odredio pritvor sumnjajući kako pripadaju bandi koja diljem zemlje obija brave te krade novac i vrijednosti, pišu španjolske novine.

Žene su uhićene kada su pokušale ući u stan u centru Zaragoze, gradu sa 700.000 stanovnika na sjeveroistoku zemlje, navode dnevne novine ABC pozivajući se na izvor iz istrage. Policija ih je privela dok su obijale bravu u ulici Zumalacárregui te su osumnjičene za više provala na tom području u pokrajini Aragón.

Lokalne dnevne novine Heraldo de Aragón pišu kako su one uhićene u sklopu šire policijske akcije u kojoj je privedeno sedam osoba.

Jedna od tih osoba radila je kao spremačica u luksuznoj kući, također u Zaragozi, čija je vlasnica prijavila krađu nakita iz ormara. Spremačica je optužena da je provalnicima otvorila vrata te ih uputila na nakit procijenjen na 350.000 eura i gotovinu u iznosu od 6.000 eura.

Istovremeno su uhićena dvojica muškaraca na trećoj lokaciji u Zaragozi prilikom ulaska u kuću u kojoj se tada nitko nije nalazio.

Prije tjedan dana je policija u primorskom gradu Valenciji uhitila još sedam osoba s hrvatskim i talijanskim putovnicama u dobi od 16 do 22 godine optuženih za pljačke kuća. U kolovozu su u južnim španjolskim gradovima Murciji i Cartageni bile uhićene dvije žene s hrvatskim putovnicama u dobi od 19 i 20 godina zbog sličnih pljački kuća.

U Španjolskoj su ranije znale pljačkati Romkinje s hrvatskim putovnicama koje muškarci razvoze na odredišta gdje prate kada stanari odlaze iz svojih domova.

Hrvatskim državljanima su olakšani boravak i putovanja u Španjolsku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.