News

Komentari 2

U Split uplovio najveći kruzer do sada: Dugačak je čak 333 metra

U Split uplovio najveći kruzer do sada: Dugačak je čak 333 metra

Najveći kruzer koji je uplovio u splitsku luku stigao je iz grčkog Krfa, a danas u 17 sati nastavit će plovidbu prema Veneciji. Njegov prethodnik koji 2018. godine bio je 316 metara dugačak

U splitsku gradsku luku u petak ujutro uplovio je kruzer "Splendida" dugačak 333 metra, što je najveći kruzer koji je do sada uplovio u tu luku, izvijestila je Lučka uprava Split.

- Na kruzeru je oko 800 putnika i isto toliko članova posade i to je najveći kruzer koji je uplovio u splitsku gradsku luku - rekao je rukovoditelj operative u Lučkoj upravi Split Vicko Vrgoč.

Dodao je kako je brod u Split stigao iz grčkog Krfa, a danas u 17 sati nastavit će plovidbu prema Veneciji.

Vrgoč je objasnio kako se radi o talijanskom kruzeru Splendida koji plovi pod panamskom zastavom, a putnici su iz europskih zemalja.

- Na ovom kruzeru primjenjuju se mjere epidemiološke kontrole, a putnike se kontrolira i pri izlasku s njega -kazao je Vrgoč.

Dodao je kako je za putnike s kruzera organizirano razgledavanje Splita uz pomoć turističkih vodiča, a za dio njih i prijevoz autobusom do Omiša i rijeke Krke.

Prije uplovljavanja MSC Splendide, najveći kruzer koji je posjetio Split bio je 316 metara dugačak Celebriti Equinox, u kolovozu 2018. godine.