News

Komentari 45

Das ist gut, sehr gut: Hrvatska postaje prva 'covid safe' destinacija za njemačke turiste?

Das ist gut, sehr gut: Hrvatska postaje prva 'covid safe' destinacija za njemačke turiste?

ADAC broji 22 milijuna članova pa je jasno kakve to koristi donosi, istaknula je Brnjac nakon sastanka. Takva suradnja pridonijela bi boljoj vidljivosti Hrvatske i olakšanom ulasku njemačkih gostiju u zemlju

Ministrica turizma Nikolina Brnjac boravi na radnom sastanku u Bavarskoj na kojem je bio i zamjenik predsjednika ADAC-a (Allgemeine Deutsche Automobil Club) zadužen za turizam i financije Karlheinz Jungbeck.

S Junbeckom je Brnjac razgovarala o pripremama za ljetnu sezonu, te o očekivanjima i planovima za budući razvoj. Istaknula je da suradnja s ADAC-om, koji broji 22 milijuna članova, omogućuje veću vidljivost Hrvatske na njemačkom tržištu, te ocijenila kako su na današnjem sastanku postavljeni okviri za buduću institucionalnu suradnju.

Vodič ADAC-a često se naziva i biblijom za kampiste, a kako doznaje Novi List izgleda da su njemački domaćini bili iznimno zainteresirani za hrvatski projekt ''Stay safe in Croatia''.

ADAC je za svibanjski broj svog časopisa Reisemagazina kao glavnu temu odabrao Kvarner i Istru što dodatno potvrđuje popularnost ovih destinacija kod njemačkih turista.

Suradnja bi se nakon ovog sastanka trebala intenzivirati.

- Drago mi je što mogu reći kako je sastanak jako dobro prošao. Naime, u ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva ''COVID-safe destinacija'' - poručila je ministrica Brnjac.

ADAC broji 22 milijuna članova pa je jasno kakve to koristi donosi, istaknula je Brnjac nakon sastanka naglasivši kako bi takva suradnja pridonijela boljoj vidljivosti Hrvatske i olakšanom ulasku njemačkih gostiju u zemlju.

Gosti će putem ADAC-ove aplikacije moći brzo i jednostavno dobiti sve informacije od najboljih cestovnih ruta pa sve do informacija o nautičkom turizmu, auto i moto kartama te mjestima za kampiranje.

- Doista mogu reći kako su nam pružili ruku partnerstva i suradnje jer upravo u Hrvatskoj vide velik potencijal. Primjerice, što se tiče kampova, mi smo na drugom mjestu po interesu njihovih članova, a ove godine je 13 hrvatskih kampova označeno najprestižnijom oznakom ADAC-a Superplatz. U ADAC-u su prepoznali i činjenicu da smo među rijetkim zemljama koje su u prioritet stavile procjepljivanje turističkog sektora te izuzetno dobar odaziv turističkih djelatnika, kao i to da radimo puno na samoj edukaciji turističkog sektora kroz projekt Safe Stay, koji, uz ostalo, uključuje i kontrolu. Pojasnili smo i kako je u konačnici cilj da se probudi svijest da se svi u sektoru moraju pridržavati mjera - rekla je Brnjac.

 

Najčitaniji članci