U splitskom zatvoru u pet dana s 10 na 46 zaraženih koronom! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 19

U splitskom zatvoru u pet dana s 10 na 46 zaraženih koronom!

U splitskom zatvoru u pet dana s 10 na 46 zaraženih koronom!

Imam neslužbene informacije da se znalo za čovjeka da možda ima simptome i da je poslan na testiranje. On je do povratka nalaza i dalje radio, kretao se po zatvoru šireći taj virus, kaže Tatarević

VIDEO

U splitskom zatvoru u samo nekoliko dana naglo je porastao broj zaraženih zatvorenika, ali i službenih djelatnika, a tek se treba utvrditi tko je odgovoran za taj propust.

"Danas smo poslali da se utvrdi odgovornost Uprave zatvora u Splitu i upraviteljice. S obzirom da je nagli porast zaraženih i među zatvorenicima i među službenicima zatvora u Splitu", kazao je za RTL.hr Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je, kaže Tatarević, da je zasad zaraženo 46 osoba lišene slobode i 15 službenika pravosudne policije.

Alarmantno stanje u Bilicama: U splitski zatvor prodro je korona virus, zaraženi su i zatvorenici
Alarmantno stanje u Bilicama: U splitski zatvor prodro je korona virus, zaraženi su i zatvorenici

"Znači nisu se dovoljno primjenjivale mjere zaštite i da se tako brzo raširi, da u roku od pet dana s desetak zaraženih zatvorenika, odjednom je to brojka 46", rekao je Tatarević.

Imao simptome i nije poslan u samoizolaciju?

Do ponedjeljka zatvorenicima nisu bile dozvoljene ni posjete, a ulaz u zatvor moguć je samo djelatnicima koji dolaze na posao. 

"Imam neslužbene informacije da se znalo za čovjeka da možda ima simptome i da je poslan na testiranje i da nije poslan u samoizolaciju. On je do povratka nalaza i potvrđivanja zaraze i dalje radio, kretao se po zatvoru u Splitu šireći taj virus. Kad su potvrdili da je pozitivan nisu utvrdili ni s kim je bio u kontaktu. Na koji način su zatvorenici zaraženi, ako su se primjenijvale sve mjere, maske, dezinfekcija prostora itd.", pita se Tatarević dodavši da je nešto zakazalo. 

Pitanje je, kaže, kako će to završiti, a dodaje i da imaju jednog zatvorenika na respiratoru. 

"Imamo jednog zatvorenika na respiratoru u splitskom zatrvou koji je sam bio u sobi i sam šetao. Na koji je način došao virus do njega", pita se Tatarević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom