Obavijesti

News

Komentari 178

U Splitu je ubijen nogometaš?! 'Ubojica i brat se drogiraju, kod njih dolazi i Stanislav Zavadlav'

U Splitu je ubijen nogometaš?! 'Ubojica i brat se drogiraju, kod njih dolazi i Stanislav Zavadlav'

Na obdukciji je tijelo 22-godišnjega mladića, nogometaša kluba iz okolice Splita, koji je ubijen sinoć iza ponoći u sukobu s 31-godišnjakom i bratom mu na križanju Ulice domovinskoga rata i Mažuranićeva šetališta

VIDEO

Trojica braće uvijek su se motali ispred pekare nedaleko od zgrade u kojoj su živjeli. Te pekare rade cijelu noć, i uvijek je puno ljudi, pogotovo vikendom kada mladi dolaze uzeti nešto za pojesti nakon noćnog izlaska. Oni bi tu stalno 'žicali' novce, bili su nametljivi, a ako ne bi dobili što su tražili, znali su biti vrlo agresivni.

Uvijek su bili neuredni, koliko nam je poznato, dobro su zabrazdili i u opijate i u kocku, a preživljavali su od sitnih krađa i žicanja, govore nam u kvartu gdje se u noći na subotu, oko 00:55 sati, na križanju Ulice Domovinskog rata i Mažuranićevog šetališta, dogodio stravičan zločin.

Pokretanje videa...

ubojstvo u splitu, mjesto očevida 00:21

Naime, 22-godišnji mladić uboden je nožem u predjelu prstišta, a iako je brzo prebačen u bolnicu, ozljeda je bila kobna. Preminuo je oko 1:20 sati u KBC-u Split.

Uhićena su tri brata, a kako doznajemo, najmlađi je pušten jer uopće nije bio prisutan, dok su druga dvojica, srednji i nastariji zadržani na kriminalističkoj obradi, dok se za ubojstvo sumnjiči upravo srednji, A.R. (31).
Kako prenosi Slobodna Dalmacija, žrtva ubojstva nožem u Splitu sinoć iza ponoći je 22-godišnji mladić, nogometaš iz kluba u okolici Splita. Nožem ga je nakon svađe iza ponoći ubo 31-godišnji Ante R. U sukobu je sudjelovao i njegov brat. 

Ubojica i braća kompanjoni su Stanislava Zavadlava

- Viđali smo ih u društvu Stanistava Zavadlava, dolazio je kod njih, a sva ta epipa družila se i na parkiralištu preko puta, oko kioska gdje se uzimaju pokazi za autobuse i slično - rekli su nam u kvartu gdje braća žive.

Skalice, kvart Filipa Zavadlava i pištolja za pasom: 'Ovdje je ego veći nego Marjan i sveti Duje'
Skalice, kvart Filipa Zavadlava i pištolja za pasom: 'Ovdje je ego veći nego Marjan i sveti Duje'

Riječ je o bratu osuđenog ubojice s kalašnjikovom Filipa Zavadlava. Stanislav je dugogodišnji ovisnik o drogama, kretao se u narko miljeu prije nego što je Filip Zavadlav, vrativši se s broda, uzeo kalašnjikov i s 37 metaka izrešetao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25). 

Split: Mjesto ubojstva 22-godišnjaka

Prema informacijama s kojima raspolažemo, do povišenih tonova između napadača i žrtve je već došlo ispred pekare. Jedan je navodno otišao po nož u stan udaljen svega 20 metara od pekare te su mladića pratili do obližnjeg raskrižja na kojem je hotel, a ispred kojeg se sve i odvilo.

Ubijeni nije imao nikakve veze s braćom, on je slučajna žrtva

- U njihovom portunu uvijek je nered, smrdi, tamo se mokri, a iz njihovog stana na drugom katu širi se nesnosan smrad. Otac im je preminuo, žive s majkom koja je bolesna, praktički nemaju nikakvih primanja, osim onoga što isprose, pokradu ili zarade od preprodaje druge. Vi ustvari ne možete ući u njihovu zgradu bez da vas jedan od njih ne zaustavi i pokuša izvući novac od vas. Vrlo su prkosni, napasni. Znaju razbijati i izloge okolnih prostora kad bi ih 'prespojilo'. Svi ih se klone, i nitko neće imati posla s njima. Svi imaju dosje u policiji - kažu nam susjedi iz kvarta ne želeći se eksponirati u ovom slučaju zbog straha od moguće odmazde.

Ubijeni mladić nije imao nikakve veze s njima, on je slučajna žrtva agresije.

Kako nam kažu u poslovnim prostorima u blizini, policija je tijekom jutra tražila na uvid snimke nadzornih kamera koje pokrivaju područje.
- Svi znaju za njih, a nitko ništa godinama nije poduzeo, ni policija, ni Centar za socijalnu skrb, nitko - ogorčeni su stanari okolnih zgrada.

- U noćnim satima zaprimili smo 22-godišnju mušku osobu s ozljedom u predjelu prsišta. Ozljeda je nanesena hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem - rekao je Dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u i dodao:

- U trenutku kad je osoba stigla na naš OHBP, već je započeta reanimacija, unatoč svim naprednim mjerama oživljavanja, primjeni lijekova i ostalih mjera koje idu uz to, nismo uspjeli dobiti povratak spontane cirkulacije i bili smo primorani proglasiti smrtni ishod. Ozljeda je bila pored srca, vitalni znakovi su bili van funkcija i disanje, i cirkulacija, tako da smo odmah morali pristupiti oživljavanju. Učinili smo sve što smo mogli kao i uvijek, a pogotovo kada se radi o tako mladom životu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192