Obavijesti

News

Komentari 82

'U spomen na svoju Lalu njezini baka i djed više nikad neće kititi bor, roditelji su teško potreseni'

'U spomen na svoju Lalu njezini baka i djed više nikad neće kititi bor, roditelji su teško potreseni'
6

Dinko Radučević još teško govori o pogibiji mlade Laure. Kaže da za njezinu smrt netko mora odgovarati i pita se zašto je Hitna pomoć, koja je do nje stigla tek nakon 35 minuta, samo otišla dalje nakon što su je vidjeli

VIDEO

Petrinja je potpuno urušena i dok volonteri i stručne službe saniraju štetu, u gradu su se pojavile daske na kojima piše - Ne kradite u obnovi - kao odgovor na sumnje da se nakon rata kuće nisu obnavljale kako treba.

POGLEDAJTE VIDEO (Dinko Radučević o pogibiji mlade Laure):

Komunalna služba počela je micati daske, ali Dinko Radučević, koji je na dan potresa pokušavao oživjeti Lauru, koja je napunila 13 godina nekoliko dana prije nego je preminula, uzeo je jednu od tih ploča i postavio je pokraj srušene kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Svjedok koji je oživljavao curicu punih 40 minuta: Preminula je, stavio sam joj krunicu oko vrata
Svjedok koji je oživljavao curicu punih 40 minuta: Preminula je, stavio sam joj krunicu oko vrata

- Teško mi je. Došao sam jutros u grad i počeo sam raditi. Kad vidim ovakve table na kojima piše 'ne kradite', žao mi je što poznam puno ljudi, ja ih neću imenovat, žao mi je što se dešavaju takve stvari. Cijeli svijet je vidio Petrinju i cijeli svijet nam pomaže. Ovo je strašno što se dogodilo našem gradu i okolnim selima. I moje selo Hrastovica srušeno je dosta, ali obnovit ćemo ga. Tablu sam vratio nazad kao primjer mojim prijateljima koji imaju punktove u kućama. Koji se trenutačno hoće obogatiti, ja im želim sve najbolje, neka se obogate, ali za ovo dijete netko mora odgovarati jer to nije bilo dobro napravljeno. Zanima me tko će provjeriti je li ta kuća koja je pala na Lauru dobro napravljena - rekao je Dinko.

Priznao je da se nakon potresa i oživljavanja Laure još nije uspio smiriti.

- Nisam se uspio smiriti, drugi dan nakon sprovoda završio sam u bolnici na infuziji šest sati. Ja ću proći ovu kalvariju, ali Laura će mi uvijek ostati u srcu. Njezini baka i djed rekli su mi da više nikad u životu neće okititi bor. Lalu, tako su je oni zvali od milja, će pamtiti zauvijek - rekao je.

Prisjetio se i trenutka potresa.

- Moja kći je bila u blizini, gdje se nalazila Laura, i kada se počelo tresti, samo me presjeklo, znao sam da je to moje dijete. Kada sam došao gore, vidio sam istu moju kćer, krenuo sam bacati cigle, padalo je, rušilo se, strašno je bilo, počeo sam plakati, vrištati... Strašno je bilo - ispričao je.

'Prvo sam preživio strujni udar, a sada i ovaj potres u Petrinji...'
'Prvo sam preživio strujni udar, a sada i ovaj potres u Petrinji...'

Teško mu je bilo pričati o oživljavanju Laure.

- Oživljavao sam ju, prošao sam svašta u životu, bio sam i u bolnici godinu dana. Znači, ona je imalo samo jednu malu točkicu na oku. Taj prokleti zid se srušio na njezino tijelo i uništio joj tijelo. Ne znam što bih vam rekao, za to dijete bih ja dao svoje srce, Srce me boli još uvijek - rekao je.

Spomenuo je i da će netko odgovarati za to što se Lauri dogodilo.

- Prva hitna je došla možda nakon 35 minuta, došli su, pogledali, okrenuli se i otišli. Svi su mi smo govorili: 'makni se, makni se...'. Strašno. Ne znam zašto su se okrenuli, volio bih čuti njihov odgovor, to ih vi pitajte zašto su se okrenuli. U tom trenutku naišao je jedan vatrogasac i policajac, moj prijatelj Miroslav Cicek, koji je isto pokušao spasiti Lauru, došla je i Mara Vidović, i stvarno im hvala, ali već je bilo kasno - rekao je i dodao da uskoro dolazi i kip za malenu.

Obitelj Cikeč iz Varaždina je u Dinkovo ime poslala kip Majke Božje koja drži dijete u rukama i u Laurino ime bit će postavljen na mjestu njezine pogibije.

- U Petrinji teško možemo nastaviti sa životom. Ovdje se već iselilo puno ljudi, svi su otišli za boljim životom u strane zemlje. Ja neću nikad otići, iako su me zvali, uvijek će mi ovaj grad ostati u srcu, Puno ljudi će otići i mnogo od onih koji su otišli nikad se neće vratiti - rekao je.

Posjetio je i Laurinu obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO (Dinko je više od 40 minuta oživljavao Lauru):

- Njezini roditelji teško su potreseni i samo žele mir. Neću nikoga prozivati, ali molim vas pomognite Petrinji da nam se ne događa ovo što se dogodilo Lauri, to sutra može biti moje ili nečije dijete. Od srca vas molim, nikog neću prozivati, odgovorni će se sami prozvati - poručio je na kraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag