Obavijesti

News

Komentari 382

'Kad bih vam rekao što nam to stiže, uveli bi nam sankcije...'

'Kad bih vam rekao što nam to stiže, uveli bi nam sankcije...'
1

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera...

VIDEO

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija obilježava velikom vojnom vježbom "Stoljeće pobjednika" u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 vojnika sa 645 borbenih sustava.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost - prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Vučić: Mi smo tenkovska velesila

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazoči i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabić posjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

- Imamo puno tenkova, tenkovska smo velesila po broju, ali nismo imali ni 30, 40 tenkova koji su zaista radili. Neki nisu imali akumulatore, a najveći problem bile su posade. Imali smo maksimalno 65 posada, a danas ih imamo 100, samo iz aktivnog sastava koji sudjeluju u vježbi, nijednu nismo uzeli iz rezerve, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da će uskoro vojsci stići "još nešto o čemu ne može govoriti', a što je već plaćeno".

"Kad bih rekao, uveli bi nam sankcije", kazao je on, prenosi Klix.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od - Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

Pupovac čestitao Vučiću

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac čestitao je predsjedniku Aleksandru Vučiću 100. godišnjicu završetka Prvog svjetskog rata-

"Povodom 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, u kojem je srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobjeda tog rata, čestitamo Vam tu veliku pobjedu", navodi se u pismu Milorada Pupovca, prenosi RTS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 382
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je