News

Komentari 176

U stanu jedne od triju žrtava pronašli veću količinu droge

U stanu jedne od triju žrtava pronašli veću količinu droge

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez je rekao da građani mogu biti mirni kada je riječ o sigurnosti te da su ubijeni evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela

Splitska policija je u nedjelju završila kriminalističko istraživanje pomorca Filipa Zavadlava (25) protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je predvečer odveden pritvorskom nadzorniku, a ujutro bi trebao biti ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu.

U splitskoj policiji se doznaje da je tijekom kasnog popodneva za vrijeme pretrage pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od jučer ubijenih mladića, a oko 18 sati i automatsku pušku u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

Splićanin Filip Zavadlav  u subotu je u  15,35 sati u središtu grada ubio trojicu mladića na motorima ispalivši 36 metaka te je oštetio dva vozila. U jednom od tih vozila bile su dvije osobe koje nisu bile meta napada počinitelja.

Nakon trostrukog ubojstva uspio se presvući, te odbaciti automatsku pušku, no policija ju je večeras pronašla nedaleko od mjesta masakra. U potragu za njim bilo je angažirano 150 pripadnika temeljne, prometne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhićen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

Policija je u nedjelju, iznoseći detalje tog slučaja, odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih skupina te izvijestila kako se trenutno na kriminalističkom istraživanju nalaze tri osobe koje ne dovode u direktnu vezu s izvršenjem tog kaznenog djela, no drže da imaju veze s ubojstvom.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez je rekao da je policija zajednički vrlo brzo  uspostavila stanje sigurnosti u užem centru grada poručivši da građani mogu biti mirni kada je riječ o sigurnosti. Rekao je i da su ubijeni evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela te da su protiv njih podnijeli nekoliko desetaka prijava po službenoj dužnosti.

Zamjenik načelnika Marko Srdarević je rekao da su nakon saznanja o ubojstvu na mjesto događaja uputili sve raspoložive snage, dodatno su angažirali i policajce koji nisu bili u službi, kako bi uhitili ubojicu, grad su blokirali iz svih pravaca, aktivirali mjere zaštite državne granice, službena plovila, a u pripravi je čekao i helikopter.

Zahvalio je građanima jer su u vrlo kratkom vremenu od njih dobili cijeli niz korisnih saznanja nakon čega su došli do identiteta osumnjičenog pa i do adresa na kojima bi se mogao nalaziti i na kojima su ga naposljetku i locirali. Prilikom uhićenja nije pružao otpor.

"Naša reakcija na jučerašnji događaj je bio angažman svih naših raspoloživih snaga, ljudskih i tehničkih resursa, svih naših iskustava i znanja što je rezultiralo uhićenjem. Primarno smo željeli zaštititi građane, pružiti im sigurnost i mislim da smo u tome uspjeli", kazao je Srdarević.

Prema informacijama, koje se dana objavljene u nekim medijima,  policija je protiv osumnjičenog podnosila prijave zbog nasilja u obitelji kada je istukao mlađeg brata zbog čega je dobio zatvorsku, odnosno uvjetnu kaznu. Navodno je bio osumnjičen i za provalu u crkvu.

Najčitaniji članci