Obavijesti

News

Komentari 10

U strahu od bombe skakali kroz prozor Doma zdravlja

U strahu od bombe skakali kroz prozor Doma zdravlja
26

D.B. (72) je bombom htio zaštititi svoju vikendicu, ali se predomislio. Nije znao što bi s bombom, pa ju je odnio na policiju. Ostavio ju je ispred u autu

VIDEO

D. B. (72) izgubio je živce 2002. godine nakon što su mu provalili u vikendicu u mjestu Merenje kraj Zaprešića. Da bi je zaštitio, kod kuće je od ručne bombe M-75 napravio eksplozivnu napravu koju je planirao postaviti na vrata vikendice. U međuvremenu se predomislio i shvatio da je riječ o opasnoj napravi. Ne znajući što da s njom radi, u utorak oko 9.30 sati s ručno izrađenom bombom u prtljažniku srebrne Opel Astre dovezao se u blizinu policijske postaje na zagrebačkoj Trešnjevci. Automobil je parkirao kraj Doma zdravlja i otišao po policiju. Pirotehničari su je deaktivirali u 12.05 sati te je na nepoznatoj lokaciji uništili. Dom zdravlja je dva sata bio u blokadi, a 100-tinjak ljudi, među kojima i djeca mlađa od deset godina te dijabetičari, ostali su zatočeni u čekaonicama. Nekoliko žena uspjelo je iskočiti kroz prozore u prizemlju kroz koja su im dodavali djecu u kolicima, a njihov je primjer slijedilo i nekoliko mladića.
- Kakav strah, jako smo srditi. Auto sam parkirao kraj te Opel Astre i baku odveo u Dom zdravlja. Po mene je došao policajac i rekao da hitno preparkiram. Dok sam to učinio, već su sve zatvorili i nisam mogao naći baku - ispričao nam je Mato Brekalo. U blizini su i Centar za kulturu, Prekršajni sud, Ministarstvo branitelja, porezna uprava, MORH, GSKG i matični ured. Slučaj su proslijedili odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podići prijavu.
D.B. je, nakon što ga je ispitala policija rekao da je imao dobru namjeru te da mu je samo žao što bombu nije vratio prije.
- Žao mi je što sam ju čuvao. Kod kuće imam i drugo oružje jer sam bio vojno lice. No za to oružje imam sve potrebne dozvole - rekao je D.B.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.