Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

'U tjedan dana 215.00 potpisa za otkazivanje Konvencije...'

Do 27. svibnja Inicijativa mora prikupiti oko 375.000 potpisa, što je deset posto ukupnog broja birača, da bi se održao referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
45 komentara

Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" u prvih osam dana prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije prikupila je 215.000 potpisa, te je u srijedu izvijestila da im nedostaje još 160.000 potpisa za raspisivanje referenduma. 

Predstavnici inicijative u srijedu su održali konferenciju za novinare te pozvali građane, "kojima je stalo do obitelji, hrvatske kulture i tradicije", da im daju svoj potpis u preostala četiri dana do kada se prikupljaju potpisi.

Do 27. svibnja Inicijativa mora prikupiti oko 375.000 potpisa, što je deset posto ukupnog broja birača, da bi se održao referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije.

"Svaki potpis će biti važan", poručila je koordinatorica Inicijative Kristina Pavlović te pozvala sve građane koji su iz bilo kojeg razloga protiv Istanbulske konvencije da im daju svoj potpis.

"Ovih 215.000 ljudi koji su u prvom tjednu dali potpise, došli su reći da su protiv politike koju provodi aktualna vladajuća elita, zajedno sa SDP-om u tihoj koaliciji. Oni su potencijal za buduće demokratske promjene na bolje", rekao je predstavnik Inicijative Željko Sačić na konferenciji koju su održali ispred  Državnog odvjetništva.

Naime, Inicijativa je danas podnijela kaznenu prijavu protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i protiv načelnika općine Gradac Matka Burića "jer su grubo zloupotrijebili svoja prava i ovlasti te počinili kazneno djelo uskrate biračkog prava".

Obersnela prozivaju da im je zabranio prikupljanje potpisa, te ističu da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo u demokratskom društvu.

Zbog toga će od nadležnih tijela zatražiti ponavljanje prikupljanja potpisa u Rijeci i Gradcu, gdje su, kaže Sačić, bili najveći problemi i gdje je zabranjeno prikupljanje potpisa.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message