Obavijesti

News

Komentari 45

'U tjedan dana 215.00 potpisa za otkazivanje Konvencije...'

'U tjedan dana 215.00 potpisa za otkazivanje Konvencije...'
1

Do 27. svibnja Inicijativa mora prikupiti oko 375.000 potpisa, što je deset posto ukupnog broja birača, da bi se održao referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije

VIDEO

Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj" u prvih osam dana prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije prikupila je 215.000 potpisa, te je u srijedu izvijestila da im nedostaje još 160.000 potpisa za raspisivanje referenduma. 

Predstavnici inicijative u srijedu su održali konferenciju za novinare te pozvali građane, "kojima je stalo do obitelji, hrvatske kulture i tradicije", da im daju svoj potpis u preostala četiri dana do kada se prikupljaju potpisi.

Do 27. svibnja Inicijativa mora prikupiti oko 375.000 potpisa, što je deset posto ukupnog broja birača, da bi se održao referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije.

"Svaki potpis će biti važan", poručila je koordinatorica Inicijative Kristina Pavlović te pozvala sve građane koji su iz bilo kojeg razloga protiv Istanbulske konvencije da im daju svoj potpis.

"Ovih 215.000 ljudi koji su u prvom tjednu dali potpise, došli su reći da su protiv politike koju provodi aktualna vladajuća elita, zajedno sa SDP-om u tihoj koaliciji. Oni su potencijal za buduće demokratske promjene na bolje", rekao je predstavnik Inicijative Željko Sačić na konferenciji koju su održali ispred  Državnog odvjetništva.

Naime, Inicijativa je danas podnijela kaznenu prijavu protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i protiv načelnika općine Gradac Matka Burića "jer su grubo zloupotrijebili svoja prava i ovlasti te počinili kazneno djelo uskrate biračkog prava".

Obersnela prozivaju da im je zabranio prikupljanje potpisa, te ističu da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo u demokratskom društvu.

Zbog toga će od nadležnih tijela zatražiti ponavljanje prikupljanja potpisa u Rijeci i Gradcu, gdje su, kaže Sačić, bili najveći problemi i gdje je zabranjeno prikupljanje potpisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa