Obavijesti

News

Komentari 27

U trgovini pojela sendvič koji nije platila pa joj uzeli dijete (2)

U trgovini pojela sendvič koji nije platila pa joj uzeli dijete (2)
1

Dijete je odvela socijalna radnica i 18 sati je bilo odvojeno od roditelja Njih su priveli na policiju. Nisu platili sendvič na blagajni koji je trudna žena pojela u trgovini...

VIDEO

Trudna Nicole Leszczynski (28) i njen suprug Marcin (33) optuženi su za krađu sendviča iz jedne američke trgovine, a njihova dvogodišnja kćerkica Zofia zadržana je 18 sati u prihvatilištu za nezbrinutu djecu. A sve zbog jednog sendviča koji je majka, zbog slabosti koja ju je uhvatila usred nabavke, pojela u trgovini. 

Obitelj se u Honolulu preselila iz Kalifornije prije dva tjedna. Šopingirali su u supermarketu Safeway. Između ostalog u kolica su stavili nekoliko sendviča od piletine. Majka u 30. tjednu trudnoće pojela sendvič, a omot je sačuvala kako bi joj prodavačica na blagajni mogla očitati cijenu. No, dok su došli do blagajne zaboravili su na sendviče pa ih je osiguranje zaustavilo kako bi ih provjerilo. Odveli su ih na prvi kat trgovine i ispitivali. S njima je bilo i dijete. 

- Još uvijek mi je teško vjerovati što nam se dogodilo - kazala je šokirana majka Nicole. 

Nakon nesporazuma su namjeravali platiti sendviče od pet dolara i mislili su da će ih nakon toga pustiti. No, upravitelj im nije dao da podmire trošak. Optužio ih je za krađu te naposljetku pozvao policiju. 

- Kada nas je osiguranje ispitivalo, bilo mi je strašno neugodno, bila sam užasnuta - govori Nicole, prenosi msnbc.

Policiji je trebalo četiri sata da stignu i uhite ih. Pročitali si im njihova prava te ih s lisicama na rukama priveli u postaju. Dijete je u međuvremenu socijalna radnica odvela u prihvatilište za djecu. Tamo je i prespavala. Vraćena im je tek nakon 18 sati. 

- Nisam željela da Zofia provede noć odvojena od nas jer nikad prije nije bila. Sa sobom nije imala ni plišanu igračku, niti četkicu za zube. Tada sam počela histerizirati. Morala sam do WC-a i povratila sam  - prisjeća se Nicole, bivša narednica vojnog američkog zrakoplovstva.

Policajci su ih kraju ih pustili na slobodu uz 50 dolara kazne. Nicole je rekla kako im je trgovina zabranila ulazak u narednih godinu dana. Dozvolila im je ipak da ponesu namirnice u vrijednosti od 50 dolara koje su već platili. 

- Incident je bio zastrašujuć, činilo se da će eskalirati, a nitko nije mogao reći da je ovo zaista previše - užasnuto prepričava Nicole. 

Menadžer trgovačkog lanca Safeway, Carl Schroeder nakon incidenta je nazvao obitelj i ispričao joj se. Pozivanje policije uobičajena je procedura u slučaju krađe, no nije bilo predviđeno da će dijete nakon svega odvojiti od roditelja. Policija je pak potvrdila kako je pozivanje socijalnog radnika također rutinski postupak ako se dijete prisustvuje pri uhićenju oba roditelja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.