Obavijesti

News

Komentari 16

U Uljaniku sve manje radnika: 'Jutros ih je još 19 dalo otkaz'

U Uljaniku sve manje radnika: 'Jutros ih je još 19 dalo otkaz'
1

Ima nešto posla, ali nezadovoljstvo je toliko veliko, da se ne može očekivati da će radnici žustro prionuti radu, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac

VIDEO

Uljanik je objavio da je zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora produljio radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) i provođenja dubinske analize pa će data room do 18. siječnja radnim danom raditi dva sata dulje, do 18 sati. 

U Uljaniku produžili vrijeme za analizu podataka zbog interesa
U Uljaniku produžili vrijeme za analizu podataka zbog interesa

- Ima nešto posla, ali nezadovoljstvo je toliko veliko, da se ne može očekivati da će radnici žustro prionuti radu. Dapače, jutros je još 19 radnika dalo otkaz - kazao je za HRT predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata, Boris Cerovac. 

- Prvi koji trebaju raditi na spasu Uljanika su saborski zastupnici iz Istarske i Primorsko-goranske županije i zastupnici manjina. Godinu dana nije bilo nikakvih pomaka, pa se na radnike Uljenika i Trećeg maja zaboravilo. Ta priča da će se 25. siječnja naći rješenje nema pokrića. Dok država ne da garanciiju, mi nemamo ništa - poručio je Cerovac za HRT i dodao: 'Bilo je vremena da se problem riješi da je bilo volje'. 

'Postoje ozbiljni zainteresirani partneri za Uljanik grupu'
'Postoje ozbiljni zainteresirani partneri za Uljanik grupu'

Na posao su se vratili i radnici riječkog Trećeg maja gdje danas dolazi privremeni upravitelj Zdravko Čupković. Naime, Trgovački sud u Rijeci u petak je pokrenuo predstečajni postupak zbog dugotrajne blokade računa riječkog brodogradilišta.

Marić: Plaćene 2,5 milijarde kuna po jamstvima za Uljanik
Marić: Plaćene 2,5 milijarde kuna po jamstvima za Uljanik

Ostali se sutra vraćaju na posao

Na sastanku Štrajkaškog odbora i svih sindikata koji djeluju u Uljaniku u ponedjeljak je odlučeno da se ne ide u štrajk te da se od sutra, nakon kolektivnoga godišnjeg odmora, radnici vraćaju na posao.
 
"Dio članova Štrajkačkog odbora izjasnio se kako ne žele da se nastavi sa štrajkom jer do sada nije ostvario željeni učinak. Tako će radnici od sutra normalno doći na svoja radna mjesta i nastaviti s radom", rekao je predsjednik Štrajkačkog odbora, čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Sutra će se Štrajkaški odbor ponovno sastati i odlučiti što i kako dalje te hoće li se ipak nastaviti štrajk. Naime, kako je objasnio Cerovac, zasad nemaju dovoljno informacija o tome je li se što pozitivno dogodilo u vezi sa statusom radnika pa zato traže novi sastanak s Upravom Uljanika.
 
Radnici Uljanika danas su se vratili s kolektivnoga godišnjeg odmora. Nezadovoljni su jer ne znaju kako će i kada dobiti plaće za prosinac te razliku za tri mjeseca.

Kako je Cerovac jutros rekao za HTV, dug je oko 15.000 kuna po radniku, a jutros je još 19 radnika dalo otkaz.
 
Inače Uljanik je u ponedjeljak objavio da je zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora produljio radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) i provođenje dubinske analize pa će ta soba do 18. siječnja radnim danom raditi dva sata dulje, do 18 sati. Zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora, odlukom Uprave Uljanika, rad sobe za pregled podataka i provođenja dubinske analize se produžava - njezino radno vrijeme do 18. siječnja će trajati svaki radni dan od osam do 18 sati. Radno vrijeme subotom ostaje od devet do 13 sati, izvijestili su iz Uljanika preko Zagrebačke burze. Uljanik je 21. prosinca prošle godine raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te otvorio novi postupak odabira strateškog partnera.

Pokretanje videa...

01:06
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.