News

Komentari 17

U Varaždinu istovremeno 'Hod za život' i 'Subotom za slobodu'

U Varaždinu istovremeno 'Hod za život' i 'Subotom za slobodu'

U isto vrijeme i na istom mjestu prijavljena su dva skupa: „Hod za život“ koji se zalaže zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti te skup pod nazivom "Subotom za slobodu" s porukom poštivanja ženskih prava

Policiji u Varaždinu u subotu u isto vrijeme i na istom mjestu prijavljena su dva skupa: „Hod za život“ koji se zalaže zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti te skup pod nazivom "Subotom za slobodu" s porukom poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda.

Iz Policijske uprave varaždinske kažu da su od Udruge „U ime obitelji“ zaprimili prijavu javnog okupljanja za subotu, 7. svibnja, od 10.30 do 12.30 sati na prostoru ulica i trgova grada Varaždina, kao održavanje mirnog okupljanja – javnog prosvjeda pod nazivom „Hod za život u Varaždinu“.

U isto vrijeme na prostoru Šetališta Josipa Jurja Strossmayera, odnosno prostora Starog grada, od Udruge mladih V.U.K. iz Varaždina zaprimljena je prijava javnog okupljanja za održavanje mirnog prosvjeda pod nazivom "Subotom za slobodu - slanje poruke tolerancije, ravnopravnosti, poštivanja ženskih prava i ljudskih sloboda“.

Varaždinska policija ističe da su prilikom prijavljivanja javnog okupljanja organizatori upozoreni na obveze koje su im propisane Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira te da su se tih obveza dužni pridržavati svi sudionici oba prosvjeda.

Policija će sukladno zakonu snimati javna okupljanja i poduzimati mjere i radnje osiguranja tih skupova, navedeno je u priopćenju.

Najčitaniji članci