Obavijesti

News

Komentari 13

U Virovitici konstituirali novo vijeće, većinu drže HDZ-HSLS

U Virovitici konstituirali novo  vijeće, većinu drže HDZ-HSLS

Vijećnicima je na izboru i prisezi čestitao  gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da je pred njima realizacija započetih projekata i novi izazovi iz raspoloživih fondova za razvoj grada

VIDEO

Svečanom prisegom u četvrtak navečer konstituiran je deveti saziv Gradskog vijeća Virovitice u kojem većinu od deset vijećnika ima koalicija HDZ-HSLS, i za čiju je predsjednicu ponovo izabrana Lahorka Weiss (HDZ).

Oporbu čine četiri vijećnika SDP-a, tri iz koalicije DP-HSU i dva iz Hrvatska stranka pravne države (HSPD).

Lahorka Weiss je izjavila da očekuje dobru suradnju sa svim vijećnicima, te da ne vidi problem što vladajuća koalicija HDZ-HSLS ima samo jednog vijećnika više.

„Vjerujem da će oporba kao i do sada podržati sve kvalitetne planove, odluke i projekte koji se tiču razvoja grada“, rekla je Weiss.

Dražen Kurečić (SDP) izrazio je uvjerenje kako će vijećnici HDZ-a zbog omjera 10:9 imati više razumijevanja prema oporbenim prijedlozima.

„Nažalost, večeras to nisu pokazali. Predložili smo da u petočlanim odborima imamo po dva člana i da od sedam povjerenstva imamo dva predsjednika, ali naša očekivanja nisu ispunjena“, rekao je Kurečić.

Siniša Prpić (HSPD) i Vladimir Besek (DP-HSU) također su to ocijenili nekorektnim potezom.

„Ekspertizom ćemo kompetentno obraditi sva pitanja, nećemo dopustiti da bude rupa i nedoumica. Kao oporba ćemo biti na razini na koju nisu navikli“, rekao je Besek.

Vijećnicima je na izboru i prisezi čestitao  gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da je pred njima realizacija započetih projekata i novi izazovi iz raspoloživih fondova za razvoj grada.

„Zatamnimo političku borbu i bavimo se konkretnim stvarima kako bi opravdali povjerenje građana koji su nam poklonili“, apelirao je Kirin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima
Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike