Obavijesti

News

Komentari 23

U županiji ima troje zaraženih, novi slučaj je s područja Hvara

U županiji ima troje zaraženih, novi slučaj je s područja Hvara
1

U Splitsko-dalmatinskoj županiji za sada su dva potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o dvoje starijih supružnika iz Splita. Njihovo je stanje stabilno. Čekaju se rezultati još 17 briseva

VIDEO

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije održao je u petak konferenciju za novinare. U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrđen je treći slučaj zaraze koronavirusom, riječ je o osobi s područja Hvara. Zamjenik predstojnika Klinike za infektologiju KBC-a Split, prof. dr. Ivo Ivić je kazao kako je riječ o osobi srednje životne dobi koja ima povišenu tjelesnu temperaturu, a opće zdravstveno stanje mu je dobro. Riječ je o čovjeku koji je došao iz Austrije i odmah su ga uputili u samoizolaciju, a nakon pojave simptoma je prebačen u bolnicu te se krenulo s izvidima svi kontakata koji su uključivali ukućane i djevojku oboljelog. 

Krizni stožer u Splitu: 'Imamo oboljelog na Hvaru'

Krizni stožer u Splitu: 'Imamo oboljelog na Hvaru' Reporter: Mario Matana

Objavljuje 24sata u Petak, 20. ožujka 2020.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji za sada su dva potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o dvoje starijih supružnika iz Splita (1934. i 1935. godište) koji se nalaze se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti KBC Split. Njihovo je stanje stabilno.

Uzeto je još 17 brisova i čekaju se rezultati.  

Luka Brčić, šef kriznog stožera Splitsko-dalmatinske županije je kazao kako se u karanteni na Duilovu nalazi 53 osobe, od toga 31 državljanin Republike Hrvatske.

- Jedna osoba je nakon isteka vremenskog roka boravka jutros napustila karantenu. Svi se dobro osjećaju. U samoizolaciji se nalazi 350 osoba, rekao je Brčić.

- Bolnica funkcionira odlično. Rekli smo već da smo preselili uglavnom sve bolesnika s Križina na Firule. Danas ćemo to dovršiti i respiracijski centar će u potpunosti biti spreman - rekao je ravnatelj KBC-a Split, prof. prim. dr. sc. Julije Meštrović.

Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban je rekao kako je od jučer do danas iz samoizolacije izašlo 250 ljudi. 

- U utorak iz karantene izlaze i svi putnici s "Marka Pola", koji je iz Ancone stigao u Split. Apeliram na građane koji nemaju indicija ni potreba za samoizolaciju, da su i oni sastavni dio ove borbe - rekao je. 

U bolnici se, osim troje zaraženih, nalazi i četvrta osoba za koju se sumnja da ima koronavirus. Njezini nalazi se još čekaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.