Obavijesti

News

Komentari 35

Ubija nemoćne udovice: Odnio je obiteljsku sliku kao trofej?

Ubija nemoćne udovice:  Odnio je obiteljsku sliku kao trofej?
9

Specijal 'Neriješeni slučaj': Udovica s malom mirovinom nađena je mrtva u siječnju 2011. Osim fotografije pokojnog supruga ništa nije nestalo. Nije bilo tragova provale

VIDEO

Te zločine policija je istraživala, novinari su tjednima, mjesecima pisali i nagađali, a javnost je bila uznemirena i u strahu... Do danas pitanja su ostala - 'Tko ih je ubio?', 'Ima li svjedoka?', 'Tko je zaustavio istragu?' te 'Gdje je nestao novac?'. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu zaboravljeni - Neriješeni slučaj!

Radmila Marković (78) ubijena je 29. siječnja 2011. godine u prizemnom stanu obiteljske kuće u De Franceschijevoj ulici u PuliUdovica se nije previše družila sa susjedima, a najviše vremena provodila je kod svog 84-godišnjeg prijatelja, nedaleko od suda. 

Kćerka i unuka vidjele su tijelo na podu nakon što su je došle potražiti jer im se dulje vrijeme nije javljala na telefon. Pozvale su policiju, a intervenirali su i vatrogasci koji su obili vrata.

Radmila je ležala na kuhinjskom podu u lokvi krvi s teškim ozljedama glave. Iako su na početku istražitelji vjerovali kako je starica pala, udarila glavom i preminula, obdukcija je pokazala da je umrla nasilnom smrću. Još jedan trag u stanu ukazivao je na ubojstvo. Iz stana je nestala samo fotografija Radmile i njezinog pokojnog supruga Janka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, druge tragove nisu pronašli pa su pretpostavljali da je provalnik ušao preko balkona. Možda je poznavala ubojicu ili je on prijevarom ušao u stan. Ulazna vrata su bila zaključana, a u stanu je bilo upaljeno svjetlo.

Policija je tek tri dana nakon ubojstva objavila da traži ubojicu što je njemu dalo dovoljno vremena da pobjegne ili uništi dokaze. Policija ni nakon nekoliko desetaka obavijesnih razgovora nije imala sumnjivca. 

Jedan dječak navodno je vidio muškarca u žutim rukavicama kako preskače balkonsku ogradu i bježi. Postojala je mogućnost da je Radmila zatekla lopova na djelu koji ju je u panici udario tupim predmetom u glavu i pobjegao.

Neimenovani susjed ispričao je kako se u obližnjoj šumi okupljaju narkomani. Međutim, s obzirom na to da Radmila nije imala visoku mirovinu, motiv i dalje nije jasan. 

Postojala je i teorija o profesionalnoj likvidaciji koja bi objašnjavala nestanak fotografije kao dokaz o izvršenom poslu. Ipak, još uvijek je sve na teorijama.

Udovica ubijena dvije godine prije

Koviljka Radosavljević (72) ubijena je dvije godine i tri mjeseca kasnije na sličan način, također u Puli. Ni njezin ubojica još nije pronađen. Policija ova dva slučaja ne povezuje, ali žene su imale nešto zajedničko. 

Koviljka je isto bila udovica koja je živjela sama od relativno skromne mirovine. Ni iz njezinog stana nije odnesena neka vrijednost. Često je šetala s prijateljicama, a gotovo nikada nije primala posjete. Nju su, također, pronašli u zaključanom stanu. Nije bilo tragova nasilnog ulaska ni izlaska. 

>>> O novom neriješenom slučaju čitajte u nedjelju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!