News

Komentari 141

'Ubijao me rak i onda mi je Bog rekao da ne idem na zračenja'

'Ubijao me rak i onda mi je Bog rekao da ne idem na zračenja'

Jacob je bio u četvrtom stadiju raka grla. Agresivni tumor počeo se širiti i prema mozgu. Jedno noći probudio ga je glas koji mu je rekao da prestane sa zračenjem

Jacobu Bogeru iz američkog New Albanyja su 2002. godine u 26. godini dijagnosticirali tumor. Metastaze su se iz gornjeg dijela grla počela širiti prema mozgu. Bolest je bila u četvrtoj fazi, a liječnici su ga pripremili na najgore. Rekli su mu da mora obavezno ići na kemoterapije, no odmah su ga upozorili kako mu zračenja možda neće uspjeti pomoći. Tumor mu se smanjio nakon nekoliko terapija, no njemu je i dalje bilo loše. 

- Jedne noći probudio me neki glas. Poručio mi je da prestanem s kemoterapijama i da je dosta bilo zračenja - ispričao je Jacob za ABC, kojem su roditelji i sestra preminuli od raka. 

Uvjeren je kako mu se obratio Bog te je odlučio poslušati božanski savjet. Upalilo je! Na sljedećim pretragama tumora više nije bilo u njegovom tijelu. I doktor Renato LaRocca, koji je liječio Bogera, izjavio je kako su mu šanse za preživljavanje bile neznatne. 

- Vjerojatnost da će Jacob umrijeti od tumora bila je 70 posto - rekao je liječnik koji je Jacoba savjetovao da ne prestane s liječenjem, no on je odlučio slijediti glas. 

- Vjerovao sam da će Bog uslišiti moje molitve i da će me Bog izliječiti - zaključuje Jacob. 

Kemoterapije su ga oslabile te je zbog zračenja ostao sterilan, no kaže kako su njegovo dvoje djece znak Božje snage. Iako Boger vjeruje u božansku intervenciju, oboljelima ne bi preporučio da odustanu od liječenja. I devet godina kasnije tumoru nema ni traga...

Najčitaniji članci