Obavijesti

News

Komentari 0

Ubijeno 90 djece od početka rata u Ukrajini, ranjeno 100

Ubijeno 90 djece od početka rata u Ukrajini, ranjeno 100

Najviše žrtava je u Kijevu, Harkivu, Donjecku, Černihivu, Sumiju, Hersonu, Mikolajivu i Žitomiru, navodi se u priopćenju ureda ukrajinskog glavnog državnog odvjetnika

Od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno je 90 djece, a više od 100 ih je ranjeno, priopćio je ured ukrajinskog glavnog državnog odvjetnika u ponedjeljak kada teče četvrti krug pregovora s Rusijom koju Kijev poziva da odmah prekine napade i povuče sve svoje snage.

POGLEDAJTE VIDEO: Selo Putini kraj Rovinja

Pokretanje videa ...

Selo Putini kraj Rovinja VIDEO

"Najviše žrtava je u Kijevu, Harkivu, Donjecku, Černihivu, Sumiju, Hersonu, Mikolajivu i Žitomiru", navodi se u priopćenju.

Reuters nije mogao odmah provjeriti informaciju.

Rusija poriče da cilja civile, a invaziju naziva "posebnom vojnom operacijom" za demilitarizaciju i "denacifikaciju" Ukrajine.

Gradovi na prvoj liniji blizu glavnog grada Ukrajine u regiji Kijev uspješno se evakuiraju peti dan zaredom, rekao je regionalni guverner Oleksij Kuleba u televizijskom intervjuu u ponedjeljak.

- Održava se primirje u našoj regiji, iako je vrlo uvjetno - rekao je Kuleba, dodavši da se povremeno u daljini čuju eksplozije.

VIDEO Četvrta runda pregovora: 'Rusi počinju biti konstruktivni'
VIDEO Četvrta runda pregovora: 'Rusi počinju biti konstruktivni'
Guverner HNB-a u studiju 24sata: 'Realne plaće ove godine neće rasti zbog inflacije'
Guverner HNB-a u studiju 24sata: 'Realne plaće ove godine neće rasti zbog inflacije'

Očekuje se četvrti kruga pregovora Kijeva i Moskve u video formatu, a nade u uspješnost mirovnih pregovora porasle su nakon što su obje strane za vikend objavile da primjećuju napredak.

Ukrajina je objavila u ponedjeljak da će trenutačni prekid vatre i povlačenje ruskih snaga na tom novom krugu pregovora.

"Naše pozicije nisu se promijenile: mir, trenutačni prekid vatre, povlačenje svih ruskih postrojbi i tek tada moći ćemo razgovarati o našim susjedskim odnosima i političkim sporovima", poručio je na Twitteru Mihailo Podoljak, pregovarač i savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.