Obavijesti

News

Komentari 53

Ubila Dejana, rodila i dobila 10 godina: 'Želim odmah u zatvor'

Ubila Dejana, rodila i dobila 10 godina: 'Želim odmah u zatvor'
4

Kako doznajemo, mnogi okrivljenici koriste tu zakonsku odredbu, jer je režim kod izdržavanja kazne nešto blaži nego u istražnom zatvoru u kojem se uglavnom čeka pravomoćnost odluke

VIDEO

Slađana Brkić (28) koja je na Županijskom sudu u Varaždinu u studenom prošle godine nepravomoćno osuđena na deset godina za ubojstvo izvanbračnog supruga Dejana Slivara već je otišla na izdržavanje kazne zatvora

Na presudu se žalilo Županijsko državno odvjetništvo smatrajući da je kazna preblaga, a žalbu je podnijela i okrivljenica. Žalbe su na Vrhovnom sudu i čeka se odluka.  

VIDEO: Slađanu osudili na 10 godina zatvora

Pokretanje videa...

01:06
Varaždin: Osuđena na 10 godina jer je izbola partnera pred djecom

Prema Kaznenom zakonu, netko tko je nepravomoćno osuđen, može zatražiti od suda da ode na izdržavanje kazne i prije nego što presuda postane pravomoćna, a upravo to je Slađana i zatražila.

To nam je potvrdio i sudac Igor Pavlic, koji je predsjedavao sudskim vijećem koje je donijelo prvostupanjsku presudu. Napomenuo je kako to i nije rijedak slučaj, te da mnogi okrivljenici koriste tu zakonsku odredbu, jer je režim kod izdržavanja kazne nešto blaži nego u istražnom zatvoru u kojem se uglavnom čeka pravomoćnost odluke.  

Jedna od 'pogodnosti' je i ta što okrivljenik može primati posjete, što za vrijeme čekanja pravomoćnosti u istražnom zatvoru nije u mogućnosti.  

Podsjetimo, bio je četvrtak, 15. veljače 2018. godine, oko 16.30 sati kad je u obiteljskoj kući u Goli, nadomak Koprivnici, u visokom stanju trudnoće Slađana kuhinjskim nožem krenula prema izvanbračnom suprugu Dejanu Slivaru (46). Dva puta ga je ubola u prsa. Taj užasan prizor gledala su Dejanova djeca iz prvog braka. Njegov 14-godišnji sin pokušavao ga je spasiti. Skinuo je tenisicu i prislonio je na tatinu ranu na prsima iz koje je liptala krv. Dejan je uspio samo nešto promrmljati prije nego što je preminuo. To ubojstvo vidjelo je i Dejanovo drugo dijete, kći koja ide u šesti razred. Druga kćer, koja je lani pohađala prvi razred srednje škole, nije bila u kući u tom trenutku.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Krvavom ubojstvu svjedočio je i Slađanin petogodišnji sin.  

Kad je policija došla pred njihovu kuću, Slađana ih nije htjela pustiti nego su morali provaliti. Kad su ušli, ugledali su beživotno Dejanovo tijelo u lokvi krvi i prestravljenu djecu.  

Slađanu su prevezli na Odjel psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor te su je premjestili u zagrebačku zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj.  Ondje je rodila djevojčicu i tako postala prva žena koja je rodila u pritvoru.  

Tužnu i tragičnu sudbinu, nažalost, dijele i djeca. Slađanin sin je udomljen, a brigu o novorođenoj djevojčici preuzeo je Centar za socijalnu skrb.  Brigu o djeci ubijenog Dejana Slivara, preuzeo je pokojnikov brat. Slivarova prva žena Ivka umrla prije šest godina od karcinoma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu