Obavijesti

News

Komentari 12

Ubili muža i oca: Majci i sinu povisili kaznu na šest godina

Ubili muža i oca: Majci i sinu povisili kaznu na šest godina
3

Predrag (42) i Katica (68) Šuveljak su 8. veljače 1995. ubili Đuru Šuvaljeka u obiteljskoj kući, u mjestu Jabučeta. Kaznu su im povisili sa četiri na šest godina

VIDEO

Predrag (42) i Katica (68) Šuveljak su osuđeni na šest godina zatvora jer je Vrhovni sud preinačio presudu Županijskog suda u Bjelovaru i povisio im kazne za još dvije godine.

Podsjećamo da je nakon prve dvije oslobađajuće presude, koje je Vrhovni sud ukinuo, Županijski sud Šuvaljeke proglasio krivima za ubojstvo Đure Šuvaljeka. Oni su 8. veljače 1995. godine u obiteljskoj kući u mjestu Jabučeta, 20-ak kilometara od Bjelovara, u kasnim večernjim satima ubili oca, odnosno supruga.

Okrivljeni su osuđeni na četiri godine zatvora, a Vrhovni je sud uvažio žalbu Đurinog brata Zdravka i potvrdio prvostupanjsku presudu tako da je kaznu povisio za dvije godine i prihvatio obrazloženje predsjednika vijeća Županijskog suda Darka Domšića, koji je rekao kako je tijekom postupka dokazano da su supruga i sin ubili Đuru koji je te večeri došao pijan kući. 

Tijekom pretrage pronađene su u kući i cipele u kojima je kobne večeri došao kući, te su susjedi potvrdili da se tijekom noći nešto događalo u kući. Potom mu se misteriozno gubi svaki trag. 

Posvađali se, a zatim su ga ubili

Svjedok Željko Šabarić je u ranijim suđenjima tvrdio kako je kobne večeri, nakon povratka s posla, kombijem na putni most dovezao Đuru, koji je krenuo prema ulazu u dvorište.

- Sud je prihvatio indicije da je u večernjim satima po dolasku Đure u kuću došlo do prepirke između supruge koja je nagle naravi i Đure, koji je bio fizički jak. Sin Predrag je uvijek bio na strani majke te joj je pomogao - pojasnio je sudac Domšić, dodajući kako je nekim predmetom izudaran na smrt. 

Drugi sin: Neka im Bog oprosti, jer ja ne mogu

Sin Mladen, koji godinama ne razgovara s mlađim bratom Predragom i majkom, kazao je 'neka im Bog oprosti jer on to ne može'. Brat pokojnog Đure, Zdravko je kazao kako je pravda zadovoljena, ali on se s tim ne može pomiriti dok se ne pronađu posmrtni ostaci njegovog mlađeg brata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...