Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
45 komentara

Ubio četiri policajca: 'Prebacio se na islam, a nije volio ni šefa'

Zaposlenik u sjedištu pariške policije ubio je u četvrtak nožem trojicu policajaca i još jednog zaposlenika administracije. Naposljetku ga je jedan policajac upucao i ubio

Foto: Reuters
45 komentara

Tehnički administrator (45) zaposlen u sjedištu pariške policije, ubio je u četvrtak tri policajca i još jednog zaposlenika u administraciji, a zatim ga je policija upucala. Francuski mediji navode da se napadač prije 18 mjeseci prebacio na islam. 

Francuska policija još nije otkrila motiv napada te još uvijek pokušavaju otkriti radi li se o terorizmu. 

MRTAV I NAPADAČ Horor u Parizu: Napao sjedište policije i nožem je ubio četvero

Emery Siamandi, koji radi u sjedištu policije, rekao je da je bio na stubištu i išao prema uredu svog šefa kada je čuo pucnjeve. Bio je to njegov kolega koji je upucao napadača kako bi zaštitio druge. 

- Rekao sam sam sebi da ovo nije u redu. Par trenutaka kasnije vidio sam tri policajca kako plaču. Nisam im nikako mogao pomoći. Svi su plakali, bilo je jako ozbiljno - rekao je Siamandi za Israel Hayom. 

Tužitelj Remy Heitz rekao je kako je još jedan zaposlenik policije na operaciji i u životnoj opasnosti. Istaknuo je da je policija pretresla napadačev dom i privela njegovu suprugu, ali da nije optužena. Iz policije su poručili da nisu isključili još niti jedan scenarij, od terorizma do osobnih problema koji su mogli biti motiv napadu. 

Nakon napada je zatvoren cijeli dio Pariza u kojem se nalazi sjedište. Prometno turističko središte, odmah preko puta nedavno uništene crkve Notre Dame, zatvoreno je zbog istrage. 

- Pariz plače za svojima ovog popodneva nakon užasnog napada u sjedištu policije. Nekoliko policajaca izgubilo je život - napisala je gradonačelnica Anne Hidalgo na Twitteru. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner rekao je da su u policiji svi poznavali napadača jer je radio s njima u IT odjelu. 

- Nikada nije imao problema s ponašanjem, nije nikada niti pokazao ikakve alarmantne znakove koji bi pokazivali da je spreman na ovakav napad. Nije bilo nikakvih upozorenja - rekao je Castaner. No, vođa policijskog sindikata i članovi istaknuli su da je napadač imao problema sa svojim nadređenim te da se ne radi o terorizmu. 

- Bio je trenutak ludila - uvjeren je vođa policijskog sindikata Jean-Marc Beilleul

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message