Obavijesti

News

Komentari 4

Ubio civila (83): Ratni zločinac Linta dobio 10 godina zatvora

Ubio civila (83): Ratni zločinac  Linta dobio 10 godina zatvora
1

Sutkinja Ika Šarić nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osudila Lintu na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civila za vrijeme oružanog sukoba Hrvatske vojske sa tzv. JNA

VIDEO

Ljuban Linta (62), koji je rođen u Karlovcu a ima prebivalište u Srbiji i nedostupan je hrvatskom pravosuđu, tijekom listopada 1991. u mjestu Kablar kod Karlovca pucao je u Hrvata Ivana Grgića (83).

Sutkinja Ika Šarić nepravomoćno je na Županijskom sudu u Rijeci osudila Lintu na 10 godina zatvora  zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva za vrijeme oružanog sukoba Hrvatske vojske sa tzv. JNA i srpskim paravojnim formacijama. Linta, koji je rođen u Karlovcu a ima prebivalište u Srbiji i nedostupan je hrvatskom pravosuđu, je tijekom listopada 1991. u mjestu Kablar ubio Ivana Grgića (83). 

Mirko Katić i sada pokojni Milić Basara uhitili su civila Ivana Grgića i odveli ga pred Marka Carevića,  komandira voda u odredu  Štaba teritorijalne obrane Vojnić. Nakon što ga je Carević ispitao Linta, Basara i Katić odveli su zarobljenog Grgića do zidane gnojne jame koja se nalazila uz štalu i gospodarske objekte kraj obiteljske kuće. Naredili su mu da se popne na zidić i okrene se prema njima pa je Linta iz neposredne blizine ispalio neutvrđeni broj streljiva iz automatske puške u Grgića i ubio ga. 

Linta se na sudu u Beogradu branio tvrdeći da je Grgića ubio Milić Basara, koji je umro u Hrvatskoj no Carević je naveo kako mu je Linta priznao da je ubio Grgića. 

"Ljubane, pa ti osramoti i mene i Radu i čitavu vojsku...čovječe pa što si napravio, ubiste čovjeka, koji vam je vrag bio da ste to napravili", rekao je Carević, tvrdi, Linti.

Na to mu je, rekao je Carević u svojoj obrani odgovorio "ti jezik za zube jer ja imam metak u cijevi i ti ćeš proći ko stari jer ti je žena Hrvatica, mati ti je poluvjerka i tebi nije mjesto ovdje i ti ne možeš nama biti komandir".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.