Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ubio im sina: Za duševne boli isplatit će im 440.000 kuna

Zbog velikih duševnih boli koje su trpjeli zbog gubitka sina, Rendulići su podigli odštetni zahtjev na po 220.000 kuna za svakog od roditelja, što je sud u konačnici i prihvatio

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
33 komentara

Mijo Fanjak (64) iz Zadobarja morat će isplatiti odštetu od 440.000 kuna Mirici i Željku Renduliću, roditeljima Tomislava Rendulića (21), kojega je u srpnju 2016. godine ubio iz kubure na kupalištu u Zadobarju, presudio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu po tužbi roditelja pokojnog mladića, javlja KAportal.

Podsjetimo, za ubojstvo Tomislava Rendulića (21) u srpnju 2016. na kupalištu rijeke Dobre u Zadobarju kod Karlovca, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja Fanjak je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 8 godina i šest mjeseci, ali mu je drugostupanjski sud povećao kaznu na 10 godina. Na iznos će morati platiti kamate, kao i 28.000 kuna sudskih troškova.

Zbog velikih duševnih boli koje su trpjeli zbog gubitka sina, Rendulići su podigli odštetni zahtjev na po 220.000 kuna za svakog od roditelja, što je sud u konačnici i prihvatio.

Fanjak se žalio na iznos, a istaknuo je da je sam zadobio teške tjelesne ozljede, koje su mu nanijeli mještani kobnoga dana zbog kojih još trpi ozljede.

Branio se da je djelo počinio pod utjecajem alkohola te da nikako nije želio prouzročiti smrt mladog čovjeka, a zbog svega se i ispričao roditeljima. Podsjeća također i da je slabog imovnog stanja, od mirovine od 1.700 kuna žive njegova nezaposlena supruga i sin.

Sud je razmotrio njegove argumente te zaključio da ga alkohol ne oslobađa od odgovornosti za počinjeno djelo, tim više jer je neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije posjedovanje je građanima zabranjeno. Da je i sam ozlijeđen kobnoga dana i da živi od male mirovine sud u ovom slučaju drži nebitnim.


 

Možda vas zanima i ovo:
Message