Obavijesti

News

Komentari 48

Ubio je bivšu djevojku, a zatim pojeo njen mozak, srce i pluća

Ubio je bivšu djevojku, a zatim pojeo njen mozak, srce i pluća
1

Iako je Joseph Oberhansley (35) pred sucem kazao da se napokon osjeća potpuno sposoban pratiti suđenje, sudac ga je ipak poslao na novu psihijatrijsku procjenu

VIDEO

Joseph Oberhansley (36), koji je već odslužio kaznu zbog ubojstva prijašnje djevojke, provalio je 2014. godine bivšoj zaručnici u stan i izbo ju do smrti, a zatim pojeo dijelove tijela, prenosi Mirror. Suđenje je, zbog optuženikova psihološkog stanja nekoliko puta odgađano. Iako je pred sucem kazao da se osjeća potpuno sposoban pratiti suđenje, sada su ga ponovno poslali na još jednu  psihijatrijsku procjenu.

Podsjetimo, prema izvješćima policije, nekoliko sati prije napada Tammy Jo Blanton (46) je zvala policiju i prijavila da Oberhansley pokušava provaliti u njezin stan. Policija je došla i razgovara s Oberhansleyjem, koji je nakon razgovora s njima, mirno otišao. Međutim, samo nekoliko sati kasnije Oberhansley se vratio, provalio u stan i ubio Tammy Jo. Zabrinuta kolegica nazvala je policiju, nakon što se Tammy nije pojavila na poslu. Policija je njezino unakaženo tijelo našla ispod platna u kadi.

Prema sudskim izvješćima, istražitelji su kasnije pronašli 'tanjur s kostima lubanje i krvlju' te kliješta s tragovima krvi.

Oberhansley terete za provalu, ubojstvo i zlostavljane trupla. Sudac je zatražio psihijatrijsku procjenu iako je optuženi rekao da je sposoban za suđenje.

Oberhansley, već osuđen za ubojstvo prijašnje djevojke, a ponovno je uhićen nakon što je policija otkrila Tammyno tijelo. Prema policijskom izvješću ,Oberhansley, je imao svježu ranu na šakama, što je povelo policajce prema njemu. Policajac koji je pronašao Tammy tvrdi kako joj je lubanja bila smrskana.

Obdukcija je pokazala da je 46-godišnjakinja preminula od višestrukih udaraca u glavu, vrat i prsa, te da su srce, pluća i dijelovi mozga nedostajali. Policija tvrdi da je Oberhansley priznao da je uklonio navedene organe prije nego ih je skuhao, a neke dijelove tijela je pojeo sirove.

Na sudu: 'Očito imate krivog čovjeka'

Kad je stupio pred suca Vicki Carmichael, optuženi je povukao svoju izjavu te je dodao da nije mogao počiniti zločin.

Nakon pročitane optužnice Oberhansley je izjavio 'To nije moje ime. Očito je da imate krivog čovjeka.' Tvrdi da je njegovo pravo ime Zeus Brown te da ne zna koliko ima godina, i je li uopće američki državljanin.

Oberhansleyeva zločinačka prošlost je duga, a započinje 1998. godine nakom što je ubio tadašnju djevojku Sabrine Elder (17) te za nanošenje teških fizičkih ozljeda vlastitoj majci. Osuđen je na 14 godina zatvora, te je 2012. pušten na slobodu. Inače, Sabrine je, svega nekoliko dana prije nego ju je ubio, rodila njegovo dijete. U srpnju 2014. godine Oberhansley je uhićen zbog prebrze vožnje. Tammy Jo Balton je tada platila jamčevinu i rekla: 'Ja sam mu zaručnica.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.