Obavijesti

News

Komentari 269

Ubojstvo kraj Splita: Boksač iz zasjede ubio bivšeg prijatelja?

Ubojstvo kraj Splita: Boksač iz zasjede ubio bivšeg prijatelja?
6

U pucnjavi, noćas u 1.40 sati u Podstrani pokraj Splita je ubijen Marijan Bilić Kovačević Kova koji je od prije poznat zbog droge, a bio je osuđen i zbog ubojstva

VIDEO

Zbog sumnje da je na magistrali u Podstrani pokraj Splita ubio Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova (43) uhićen je u utorak Ante Bilić Baraba (29), inače zvijezda borilačkih vještina nadimka Boom Boom i aktualni europski prvak po WBO verziji. Susjedi su čuli svađu ispred kafića Popaj, ali nisu držali to ništa neuobičajenim. Onda se čuo pucanj. Navodno je Baraba prvo u Kovu pucao iz automobila. Upucao ga je u nogu. Kova je počeo bježati prema obližnjem kanalu, a Baraba je krenuo za njim i opet zapucao nekoliko puta. Koban je bio hitac u glavu. Bilo je to oko 1.40 sati, u noći s ponedjeljka na utorak. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, koja je samo mogla utvrditi smrt. Sat vremena nakon ubojstva uhićen je Baraba. Pri uhićenju nije pružao otpor.

Ubojstvo zbog dugova?

Zbog čega su muškarci bili u sukobu nije poznato, susjedi tek nagađaju da je riječ o dugovima. Rijetko tko uopće je želio govoriti o nemilom događaju jer se boje aktera sukoba. 

Tijekom jutarnjih sati u kafiću Popaj okupilo se dvadesetak kršnih muškaraca koji su mahom stizali u luksuznim automobilima. Neki su i plakali.

Tužiteljici rekao da će je skuhati u kotlu punom katrana

Ubijeni Marijan Bilić Kovačević je inače 1991. godine ubio taksista u Studencima u imotskoj krajini. Tada je imao 22 godine. Taksistu je zatukao kamenom i prekrio ga lišćem i granjem. Dobio je 12 i pol godina zatvora. Tada je tužiteljici rekao kako će je skuhati u kotlu punom katrana. Nedavno su mu sudili zbog dilanja kokaina, no optužba je propala jer je jedan od svjedoka pri pretresu kuće bio maloljetan. Inače je vlasnik kafića Snoopy u Podstrani, u prizemlju obiteljske kuće. U utorak ujutro kafić je bio zatvoren. 

Prozvao Keruma zbog duga

Ante Bilić Baraba Boom Boom javnosti je postao poznat 1998. godine. Tada je kao 15-godišnjak na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu bio vrlo zapažen. Kasnije se bavio thaiboxingom u čemu je bio višestruki prvak Hrvatske. Bio je i svjetski prvak u kickboxingu te trostruki prvak Hrvatske u boksu. Oženjen je s Anom koja je trudna pet mjeseci, te ima trogodišnju kći. U sportskim krugovima kažu kako je Baraba dobar dečko, pristojan te privržen obitelji.

Baraba dosad nije imao problema sa zakonom.  Njegovo ime spominje se 2010. godine i to uz ime gradonačelnika Željka Keruma. Od njega je Baraba, kao zaposlenik tvrtke Neva d.o.o. u Podstrani, koja je inače u blokadi, tražio 300.000 kuna koje mu je Kerum navodno obećao kao sponzor sportašu. Baraba je kod Keruma radio kao zaštitar, a dobio je otkaz jer se navodno žalio kako ne može držati Kerumov tempo u noćnim izlascima. Mjesec i pol dana nakon što je najavio tužbu protiv Keruma njegov BMW odletio je u zrak, i to ispred njegove kuće u Kaštelima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.