Obavijesti

News

Komentari 140

Ubo ga nožem: Paloš za smrt mladića dobio 4 godine zatvora

Ubo ga nožem: Paloš za smrt mladića dobio 4 godine zatvora
4

Iako ga je Škember vrijeđao i napadao, sud smatra da je Paloš prekoračio nužnu samoobranu. Sudjelovanje u Domovinskom ratu priznato mu je kao olakotna okolnost...

VIDEO

Džemal Paloš  (62) dobio je, nepravomoćno, tri i pol godine zatvora zbog usmrćenja Ante Škembera (29) na autobusnom stajalištu u zagrebačkoj Oreškovićevoj ulici. 

Iako ga je Škember vrijeđao i napadao, sud smatra da je Paloš prekoračio nužnu samoobranu. Sudjelovanje u Domovinskom ratu priznato mu je kao olakotna okolnost.

Škembera je prolaznica pronašla na Uskrs 2017. godine u poslijepodnevnim satima s ubodnom ranom u prsima na travnjaku, a nekoliko sati nakon toga preminuo je u bolnici.

Paloš je na sudu u Velikoj Gorici dobio i još 10 mjeseci zatvora zbog neovlaštenog posjedovanja oružja. Sud mu je sve to preinačio u jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora.

Pokretanje videa...

00:57

S obzirom da je kazna kraća od pet godina, Paloš će pravomoćnost presude čekati na slobodi. Tužiteljstvo i obrana najavili su žalbu.

Paloš je Škembera napao 16. travnja 2017. godine nakon što je Škember ušao u ZET-ov autobus 268 na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice, a da nije platio kartu. Kako ga vozač autobusa nije želio pustiti, nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš.

Paloš je na suđenju govorio da je Škember nasrnuo na njega te da ga je čak udario šakom u bradu.

- Podignuo sam ruke kako bih se branio, on me i dalje udarao i tada je u meni proradio instinkt ratnika te sam uzeo nož skakavac koji sam dobio još u vojsci 1990. godine. Izvadio sam ga samo kako bi se taj momak uplašio i pustio me na miru, uopće nisam mahao njime nego sam ga samo držao u ruci. U jednom trenutku mi se sve zamračilo i uopće ne znam kako se Ante Škember napiknuo na nož. Nakon što sam došao sebi, on je otišao prema stražnjem djelu autobusa, a na odjeći mu uopće nisam vidio krv niti da je ozlijeđen. Da jesam, pozvao bih hitnu, govorio je Paloš ranije na sudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa