Obavijesti

News

Komentari 36

Ubojica iz Baton Rougea bivši vojnik u Iraku: Ubio 3 policajca

Ubojica iz Baton Rougea bivši vojnik u Iraku: Ubio 3 policajca
1

SAD: Gavin Eugene Long je iza sebe ostavio golem i bijesan trag na internetu koji pokazuje njegov interes za crnački separatizam i gnjev zbog policijskih ubojstava crnaca

VIDEO

Ubojica iz Baton Rougea koji je u nedjelju ustrijelio trojicu policajaca, da bi ga potom ubila policija, je nekadašnji američki vojnik u Iraku i aktivist za crnačka prava.

Gavin Eugene Long je iza sebe ostavio golem i bijesan trag na internetu koji pokazuje njegov interes za crnački separatizam i gnjev zbog policijskih ubojstava crnaca, piše Los Angeles Times.

Long je cijelo vrijeme tvrdio kako je nasilje rješenje onoga što je vidio kao potlačenost američkih crnaca. Bjesnio je zbog toga što je policija 5. srpnja ustrijelila 37-godišnjeg Altona Sterlinga iz Baton Rougea.

U vojnom dosjeu dvadesetdevetogodišnjeg Longa stoji da je pet godina, od kolovoza 2005. do 2010. bio američki marinac i specijalist za prikupljanje vojnih podataka. Napredovao je do čina narednika, a u sklopu američkih vojnih snaga u Iraku je bio razmješten od lipnja 2008. do siječnja 2009. Dobio je nekoliko odličja i pohvala.

Po sudskim dokumentima Long se oženio 2009. i razveo 2011. Potom je upisao studij vanjske trgovine na sveučilištu u Alabami, no studij je prekinuo nakon samo jednog semestra 2012. "U tom razdoblju nije evidentiran nikakav incident koji se povezuje s njim", rekao je za AFP glasnogovornik sveučilišta Christ Bryant. 

Istražitelji još uvijek pokušavaju dokučiti što je Longa, koji živi u Kansas Cityju, oko 1100 km sjevernije od Baton Rougea, navelo da počini trostruko ubojstvo. 

Mediji pišu da se Long u posljednjih nekoliko godina snažnije angažirao na crnačkom pitanju, pozorno prateći rast napetosti između crnačke manjine i snaga reda u Sjedinjenim Državama. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.