Obavijesti

News

Komentari 20

Ubojstvo Asje Tukić u Trogiru: Bivši suprug ostaje u pritvoru

Ubojstvo Asje Tukić u Trogiru: Bivši suprug ostaje u pritvoru
1

Nesretna 61-godišnjakinja je pronađena mrtva u svom apartmanu u Trogiru kojeg je iznajmljivala i u kojem je 6. kolovoza ove godine izbodena nožem. Osumnjičen je njezin bivši muž

VIDEO

Produljen je pritvor Željku Tukiću (65), osumnjičenom za zločin koji je ostavio u šoku sve koji su poznavali njegovu bivšu suprugu, Asju Tukić – nesretna 61-godišnjakinja je pronađena mrtva u svom apartmanu u Trogiru kojeg je iznajmljivala i u kojem je 6. kolovoza ove godine izbodena nožem. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a još uvijek nisu svi ispitani. Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Jadran Franceschi najavio je žalbu.

Splitska doktorica, a svi koji su imali kontakt s Asjom Tukić potvrđuju kako je bila prava liječnica u onom dobrom smislu, spremna pomoći svima i uvijek dobrog raspoloženja, to jutro je otišla iz svog stana u splitskom Varošu oko 9,30 kako bi pospremila apartmane u Trogiru. Naslijedila ih je od oca.

Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'
Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'

Već popodne su stizali novi gosti, no njih nije dočekala: zabrinuta jer joj se ne javlja, kćer je pozvala oca, koji je inače stanovao u objektu u Slatinama, također od Asje Tukić, gdje mu je bivša supruga dopustila da stanuje.

Željko Tukić je imao financijskih, ali i osobnih problema, no Asja ga je čak angažirala na čišćenju apartmana. Upravo je on stigao i prvi "otkrio" zločin te pozvao policiju.

Istražitelji su nekoliko dana prikupljali dokaze, slali ih na vještačenja, razgovarali s potencijalnim svjedocima te, pokazat će se možda i ključno, tražili snimke svih kamera na tom području. Upravo se na tim snimkama nadzornih kamera (s autobusnog kolodvora u Trogiru, ispred Grawe osiguranja, na mostu) vidi Željko Tukić kako gotovo 40-ak minuta kruži oko apartmana gotovo u centru Trogira.

U krvi bio trag sandale broj 37: Liječnicu u Trogiru ubila žena?
U krvi bio trag sandale broj 37: Liječnicu u Trogiru ubila žena?

Što je posebno sumnjivo jer je u svojim iskazima govorio da se nije maknuo iz pet-šest kilometara udaljenih Slatina...

Iako nije pronađen nož s kojim je nesretna žena izbodena najmanje pet puta, postoje i drugi dokazi zbog kojih su s policije i tužiteljstva smatrali da imaju dovoljno argumenata za uhićenje Željka Tukića. Dok još nije bio osumnjičenik, pojavio se i na sprovodu ubijene žene, platio je i objavu posljednjeg pozdrava u dnevnim novinama.

Međutim, kćer nakon zločina nije htjela pričati s njim, drugi članovi obitelji gotovo su nasrnuli na njega smatrajući ga krivim za ubojstvo. A kao glavni motiv osumnjičenog za svirepu likvidaciju Asje Tukić svjedoci govore o novcima, odnosno imovini. Nije bio zadovoljan honorarom kojeg mu je bivša supruga davala za održavanje apartmana, trebalo mu je više – nakon rastave (s liječnicom ima kćer, najstarije dijete) je u vezi s drugom ženom dobio dijete, a potom je s trećom suprugom postao otac još tri puta – jer je i od Asjine kćeri "žicao" novac.

Istražitelji (iako ga kaznena prijava tereti za "obično" ubojstvo, ne iz koristoljublja, za što se može dobiti puno više godina iza rešetaka) tako drže da je računao kako će se izvući "lišo", dodatno se umiliti kćeri te nastaviti upravljati apartmanima pokojne liječnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu