Obavijesti

News

Komentari 2

Ubojstvo palestinske obitelji: Dogovor o priznanju krivice

Ubojstvo palestinske obitelji: Dogovor o priznanju krivice
1

Trideset i prvog srpnja 2015. bačeni su zapaljivi predmeti na palestinsku kuću na Zapadnoj obali, palestinskom teritoriju koji je Izrael okupirao. Dijete od 18 mjeseci izgorjelo je u snu

VIDEO

Mladi Izraelac optužen za podmetanje požara u kojem je smrtno stradala tročlana palestinska obitelj priznao je, u sklopu sporazuma s tužiteljem, krivicu zbog sudjelovanja u pripremi rasističkog zločina, objavilo je ministarstvo pravosuđa u nedjelju.

Na temelju tog dogovora o priznanju krivice koji je potvrdio sud u Lodu, tužitelj će tražiti maksimalnu kaznu od pet i pol godina zatvora za tog mladog Izraelca čiji identitet nije otkriven jer je bio maloljetan u doba počinjenja zločina, a sada je u kućnom pritvoru.

Trideset i prvog srpnja 2015. bačeni su zapaljivi predmeti na palestinsku kuću na Zapadnoj obali, palestinskom teritoriju koji je Izrael okupirao. Dijete od 18 mjeseci izgorjelo je u snu, njegovi majka i otac podlegli su ozljedama sljedećih tjedana, a jedino je preživio četverogodišnji Ahmed.

Glavni osumnjičeni Amiram Ben Ouliel, izraelski doseljenik (21), u vrijeme uhićenja, optužen je u siječnju 2016. za trostruko ubojstvo.

Tada 17-godišnji mladić koji se danas nagodio s tužiteljstvom, nije bio na mjestu požara koji je uništio kuću obitelji Dawabcheh i neće biti optužen za ubojstvo, ali je priznao da je sudjelovao kao sudionik. 

Odvjetnik obitelji Dawabcheh izjavio je na sudu da se njegov branjenik protivi sporazumu i traži najstrožu kaznu.

Palestinski branitelji optužuju izraelske vlasti da odugovlače proces, a vrlo su žurni kada se radi o napadima na Izraelce.

Trostruko ubojstvo izazvalo je velike emocije na palestinskim područjima, ali i u inozemstvu te osude u samom Izraelu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.