Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

Učenici se obukli kao KKK i maltretirali kolegu 'crnca'

OSIJEK: Grupa učenika, maskirani u članove Ku Klux Klana, omalovažavali su i tukli kolegu koji je glumio crnca. Profesori su sve to mirno promatrali

RTL
Foto: RTL
59 komentara

Učenici osječke Elektrotehničke škole su se na školskom maskenbalu maskirali u pripadnike zloglasnog Ku Klux Klana. Jedan od učenika maskirao se u 'crnca' kojeg su onda kolege omalovažavali i tukli ga. U sve je prema pričanju ostalih učenika bio uključen i jedan profesor kojem je 'crnac' čistio cipele. Ostali profesori sve su promatrali, ali nisu reagirali. Posebno školsko vijeće učenicima je navodno dopustilo rasističko ponašanje i maskiranje, prenosi RTL. Ravnatelj škole Ladislav Lukavec pak kaže da su priča i fotogarije izvučeni iz konteksta te da su učenici trebali pokazati borbu protiv rasne diskriminacije.
- Predstava je trajala 20 minuta i završila je  pozitivno. Naime, taj navodno pretučeni 'crnac' na kraju slobodno hoda i nitko mu ništa ne može, upravo kako se povijesno i dogodio odnos društva prema crncima u SAD-u - kaže ravnatelj. Lukavec je pritom naglasio da fotografije koje su procurile u javnost, nitko nije snimio u vrijeme službenog dijela predstave, jer se tako nešto nije dogodilo. 
- Što su oni izvodili u razredu, gdje su snimali te fotografije, tek ćemo utvrditi - kaže ravnatelj. Učenik koji je glumio crnca kaže da su se htjeli narugati nečemu što je davno iza nas.
- Ti koji su poslali fotografije na kojima mene tuku su također mogli poslati i fotografiju nastalu nekoliko minuta kasnije, a na kojoj svi KKK-ovci leže na podu, a ja njih gazim. Čak i naziv KKK u našoj interpretaciji znači Kju Klub Klan, po istoimenom noćnom klubu u Osijeku u koji svi zalazimo - priča maturant.
Drugi učenici pak tvrde kako je grupa maskirana u čalnove KKK-a dobila nagradu za najbolje maske. Cijeli slučaj istražit će i Županijski odjela za prosvjetu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message