News

Komentari 41

Učenicima 4. razreda u Zaboku potvrdili su britanski i češki soj

Učenicima 4. razreda u Zaboku potvrdili su britanski i češki soj

Rezultati sekvencije virusa COVID-19 za učenike 4. razreda Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski pokazali su da je riječ o češkom i britanskom soju

Službeno je za nizagorjemalo.hr potvrđeno u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo da su učenici u OŠ Ksaver Šandor Gjalski zaraženi britanskim i češkim sojem koronavirusa.

 Sekvencija na mutirajuće sojeve rađena je na poslanih sedam uzoraka i to iz briseva koji su zaraženoj učiteljici i đacima uzeti početkom mjeseca.

– Od sedam poslanih uzoraka jedan je neuspio i to onaj odrasle osobe. Kod djece je potvrđen jedan češki soj te pet britanskih - kazali su u HZJZ-u.

Naime, 4. ožujka učiteljica i sedmero đaka od njih 24, koliko ih se zarazilo u prvom valu, bilo je pozitivno na koronavirus. Kako su epidemiolozi posumnjali da je, s obzirom na broj zaraženih riječ o brzoširećem, britanskom soju, zatražena je sekvencija.

Cijeli razred odmah je prebačen na online nastavu kako se zaraza ne bi proširila školom. Trenutna epidemiološka situacija u ovoj Osnovnoj školi je zadovoljavajuća.
 

Najčitaniji članci