Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Učenik petog razreda u svađi ubo vršnjaka u području srca

LAKŠE JE OZLIJEĐEN: Dječaci su se sukobili na autobusnoj stanici. Ravnatelj osnovne škole Pribislavec kaže da je svađu s vršnjakom započeo učenik koji tog dana nije bio u školi

151 komentara

U petak u popodnevnim satima nakon nastave oko 17 sati na autobusnoj stanici u Pribislavcu u Međimurju, posvađala su se dvojica dječaka petog razreda, a potom je jedan od njih drugom zabio oštri predmet u predjelu srca. Kako neslužbeno saznajemo najvjerojatnije je riječ o staklu koje je bilo razbijeno nedaleko tog njihovog sukoba. Srećom zbog zimske odjeće, ozlijeđeni dječak zadobio je tek površinsku ranu te nije teže ozlijeđen. Cijeli događaj o sukobu i ubodu oštrim predmetom potvrdili su nam i u PU međimurskoj. Policija nastavlja istragu, iako je riječ o djeci pa neće biti kaznenog a ni prekršajnog postupka. No, Osnovna škola Vladimir Nazor u Pribislavcu koju polaze učenici, morati će u cijeli slučaj uključiti psihologa, defektologa i pedagoga.

Ravnatelj osnovne škole Pribislavec koju pohađaju dječaci, Bruno Matotek, komentirao je incident za eMeđimurje.

- Jučer, 19. siječnja 2018. godine učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet. Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca. Tako su učenici otišli u obližnji dućan kako bi kupili nešto za pojesti i sjeli na autobusnu stanicu. U određenom trenutku stigao je dječak, također učenik 5. razreda koji tog dana nije bio na nastavi i započeo svađu sa svojim vršnjakom - kazao je ravnatelj škole Bruno Matotek za eMeđimurje.


- Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja - kaže Matotek.


 

Možda vas zanima i ovo:
Message