Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

'Učenike srpske škole napadaju i kamenuju i to se sve tolerira'

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija. Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari, kazao je Boris Milošević

Zagreb: Dva tjedna prije ljetne stanke Sabor pokušava uloviti rokove
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
59 komentara

Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević ustvrdio je u srijedu kako se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vrijeđati i prijetiti, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin, te je u tom kontekstu upozorio na česte napade na učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije u Zagrebu. 

- Prije desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opće gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju prijetnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja - upozorio je Milošević u stanci za slobodan govor u Hrvatskom saboru.

BURNO U SABORU HSS-ovac bacio papire po podu i poručio: 'Zemite si to smeće!'

Srpsku pravoslavnu opću gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, podsjetio je Milošević. 

- Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su djeca koja dolaze iz cijele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosječnog životnog standarda - kazao je. 

U proljeće su, podsjetio je, posjetili Sabor.

- Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih pljeskom, pitali ih gdje se vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, unatoč tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima - rekao je SDSS-ovac.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message