Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Učiteljicu na rodiljnom u Rijeci mijenjala sanitarna inženjerka

Josipa Žic za RTL je ispričala kako je posao dobila odmah nakon diplome, a nije ju imao tko drugi mijenjati. Kaže kako za taj predmet nema studija u Rijeci i da je to vjerojatno jedan od ključnih razloga

Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
14 komentara

Nije samo u zdravstvu nedostatak stručnog kadra, slične probleme ima i hrvatsko školstvo. Učiteljicu prirode i biologije iz OŠ Srdoči u Rijeci tako je mijenjala sanitarna inženjerka dok je ona bila na rodiljnom dopustu. 

Josipa Žic za RTL je ispričala kako je posao dobila odmah nakon diplome, a nije ju imao tko drugi mijenjati. Kaže kako za taj predmet nema studija u Rijeci i da je to vjerojatno jedan od ključnih razloga. S druge strane, studij hrvatskog postoji, a nastavnica Zvjezdana Vidaković koja se sprema u mirovinu kaže kako je za njeno radno mjesto stiglo 50-ak molbi. 

- Očito se nakon 40 godina staža brzo pročuje da netko treba u mirovinu pa onda pomama za tim radnim mjestom postoji. Da je posao lijep to znaju svi koji su odabrali ovaj poziv, to se voli ili ne voli - rekla je.

- Mi u okviru grupe prirodnih predmeta, matematike, fizike, kemije, biologije, teško nađemo stručnu zamjenu i to nam predstavlja velike probleme u realizaciji nastavnoga plana i programa - rekao je za RTL Ivan Vukić, ravnatelj škole Srdoči.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message