News

Komentari 41

Udarni turistički vikend: Gužve na cestama, dva sudara na A1

Udarni turistički vikend: Gužve na cestama, dva sudara na A1

Dva sudara su na autocesti A1 kod Lučkog, vozače se moli za strpljenje tijekom stajanja u koloni. Jedan od sudara je bio lančani. U tijeku su i sanacije na autocesti...

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, vozi se usporeno:

Čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Mađarskom i Srbijom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Najviše - tri sata čeka se na ulazak u Hrvatsku na prijelazima Goričani I i II te na Macelju.

Zbog vjetra na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Upozorenja s HAK-a:

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetujemo svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

 

Najčitaniji članci