Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Udruga donirala riječkoj Klinici za pedijatriju 20.000 kuna

Udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine na području Primorsko-goranske županije donirala je novac kojim će KBC Rijeka za svoje najmlađe pacijente nabaviti monitor za mjerenje vitalnih funkcija i tlakomjer

Foto: Silvano Jezina
1 komentara

Udruga Hrvata BiH Prsten, točnije Podružnica Primorsko-Goranske županije danas je u biblioteci Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka uručila ček u iznosu od 20.000 kuna. Ček je ispred KBC-a Rijeka preuzeo dr. Arjan Verbić i glavna sestra Ana Šimunović, a uručili su ga Ana Babić, predsjednica UBH Prsten PGŽ te podpredsjednik Goran Brašnić.  
 
Udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine na području Primorsko-goranske županije uspješno djeluje već 12 godina i prepoznata je u lokalnoj zajednici po svom radu i vrijednim pojedincima ali i donacijama pojedinim poliklinikama KBC-a – najčešće malim pacijentima pa je tako i ovoga puta doniranim sredstvima kupljen monitor za mjerenje vitalnih funkcija i tlakomjer.

Osim humanitarnog rada, Udruga Prsten može se pohvaliti i radom klubova koji promiču zajedništvo kroz razne sportske, društvene i kulturno zabavne sadržaje – Forum mladih, Klub žena, Klub poduzetnika i Klub znanstvenika. 
 
- Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio ovakve plemenite i vrijedne organizacije kao što je Prsten. Ovo je jedan mali prilog za naše najdraže male pacijente, ali nastojimo osluškivati bilo naroda, pomagati potrebite svaki dan. Udruga Prsten promiče zajedništvo hrvatskog naroda, pomaže najranjivije, povezuje gospodarstvenike, njeguje tradiciju. Zahvaljujem svim članovima Udruge, svim 
podupirateljima Udruge jer su i oni zaslužni za ovu plemenitu akciju - istaknula je predsjednica UBH Prsten PGŽ Ana Babić. 
 
Udruga Hrvata BiH Prsten osnovana je s ciljem okupljanja, međusobnog povezivanja i pomaganja Hrvata i drugih građana podrijetlom iz BiH. Udruga broj više od 3500 fizičkih i 200 pravnih čiji broj neprekidno raste, a osnovni cilj udruge je biti most između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 
   
Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Udruga okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike i sve ljude dobre volje, a najvažniji projekt Udruge svakako je Zaklada Prsten koja stipendira talentirane učenike i studente s područja BiH. 
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message