Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Udruga 'Resnik' na Markovu trgu: Centri za otpad su štetni

Dok Europa odvojeno prikuplja, Hrvatska i Zagreb to nemaju. Mi ignoriramo ciljeve i direktive koje Europa nalaže. To su obnovljivi izvori energije, rekla je predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Resnik

Zagreb: Performans "Hrvatska (EU) smetlište za generacije" ispred Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
3 komentara

Udruga za zaštitu okoliša Resnik prosvjedovala je na Markovu trgu ispred Banskih dvora prije sjednice vlade ujutro u četvrtak. 

Branka Genzić Horvat, predsjednica Udruge istaknula je da su se okupili da doprinesu rješavanju problema oko gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Genzić Horvat rekla je da žele, zajedno s vlastima, napraviti novu strategiju za rješavanja otpada, obzirom da je stara, kako ona kaže, donesena 2005. godine i štetna jer se bazira na centre za gospodarenjem otpada. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Koncept centara je zamišljen na prikupljen mješovitog otpada. Taj otpad se spaljuje i to je potpuno suprotno od onoga što od nas očekuje Europa. Grad Zagreb trebao bi odustati od takvog koncepta - objasnila je Genzić Horvat. 

- Dok Europa odvojeno prikuplja, Hrvatska i Zagreb to nemaju. Mi ignoriramo ciljeve i direktive koje Europa nalaže. To su obnovljivi izvori energije - rekla je te dodala da je udruga ponukana zadnjom sjednicom na kojoj se donijela odluka za realizaciju novih centara koji su, kako kaže, iznimno štetni i skupi. 

Na pitanje je li kontaktirala ministra okoliša, rekla je da je tražila odgovore na mnoga pitanja. Poslali su 11 požurnica i tražili susret s ministrom. 

Prosvjednici su zviždali ministru Ćoriću, ali on nije htio komentirati prosvjed i zahtjeve. Rekao je da je više puta razgovarao s predsjednicom UZOR-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message