Obavijesti

News

Komentari 24

Uginuo lav Leo, a njegovi su prijatelji tigar i medo tužni

Uginuo lav Leo, a njegovi su prijatelji tigar i medo tužni
2

Leo, Baloo i Shere Khan su kao dvomjesečni mladunci upali u ruke dilera koji ih je mučio i zlostavljao. Spasila ih je udruga i živjeli su zajedno te su bili nerazdvojni prijatelji

VIDEO

Lave Leo (15) koji je živio u utočištu s medvjedom Baloom i tigrom Shere Khanom, uginuo je. Leo, Baloo i Shere Khan su kao dvomjesečni mladunci upali u ruke dilera koji ih je mučio i zlostavljao. Kada su ih našli, zvijeri su bile ranjene i neuhranjene. Udomili su ih u neprofitnoj udruzi 'Norina arka' u državi Georgiji u SAD-u koja brine o zlostavljanim životinjama. U najlošjem stanju je bio medvjed kojemu je prijašnji vlasnik stavio kožni remen oko vrata i nije ga prilagođavao njegovom rastu. Remen se toliko usjekao u vrat životinje da su ga morali kirurški odstraniti. U udruzi su odlučili da tri prijatelja koji su se jako zbližili tijekom zatočeništva neće razdvajati. Dali su im veliki prostor i napravili kuću.

Udruga je 16. kolovoza objavila da je Leo uginuo. Leo je bio letargičan i nije jeo pa su ga htjeli operirati. No u njegovoj su jetri našli tumore koje nisu mogli operirati. Dok je bio bolestan Leo je bio u kavezu i njegovi prijatelji medvjed i tigar su ga posjećivali, a u udruzi kažu i da su im omogućili da se oproste od Lea. nakon što je uginuo timaritelji pozorno prate Balooa i Shere Khan jer su se bojali da bi mogli postati tužni i depresivni. Kažu da se zasad dobro drže. 


- Životinje su bile toliko povezane da su tigar i medvjed vjerojatno znali da je Leo bolestan puno prije nego je on počeo pokazivati znakove bolesti. Oni su bili braća i gotovo se nikada nisu svađali - rekli su u udruzi.

Životinje su spašene 2001. godine. Lea je diler dok je bio maleni držao u kavezu i imao je ranjeni nos jer je očajno pokušavao izaći kroz rešetke.

Očekivani životni vijek lavova je od četrnaest do dvadeset godina. Ali u pravilu samo ženke doživljavaju tu starost. Mužjaci puno ranije bivaju protjerani sa svog položaja vođe čopora od mlađih mužjaka, ne nalaze novi čopor i često uginu od gladi. Vrlo često u prirodi ne žive duže od sedam godina. Međutim u zoološkim vrtovima su zabilježeni slučajevi da su mužjaci doživjeli i 34 godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.