News

Komentari 3

Uhićen bivši zastupnik u BiH: Izdavali krivotvorene diplome

Uhićen bivši zastupnik u BiH: Izdavali krivotvorene diplome

Do sada je osumnjičenima privremeno oduzeta imovina vrijednosti oko 0,8 milijuna eura. U Bosni i Hercegovini su česti slučajevi zloporaba s izdavanjem diploma

Pripadnici državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su u utorak bivšeg izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Admira Hadžipašića zbog izdavanja krivotvorenih srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Cazinu u zapadnoj Bosni.

Županijsko, Unsko-sansko tužiteljstvo sa sjedištem u Bihaću priopćilo je da dvije godine provode istragu u jednom od najobimnijih i najsloženijih predmeta ovog tužiteljstva koja je danas rezultirala uhićenjem Hadžipašića, koji je bio jedan od čelnih ljudi srednje škole 'Vita plus’ Cazin i Visoke međunarodne škole Cazin. "Sve radnje poduzete su s ciljem rasvjetljavanja organiziranog kriminala s izdavanjem srednjoškolskih i fakultetskih diploma", navelo je Županijsko tužiteljstvo u Bihaću.

Pri tome se navodi kako su potvrđene sumnje da su u ovim obrazovnim ustanovama izdavane krivotvorene diplome. Uz Hadžipašića se za zloporabe tereti i Goran Lalović, koji je vodio ove obrazovne ustanove. "Tijekom istrage potvrđene su sumnje u zloporabe s izdavanjem diploma", naveli su iz Tužiteljstva Unsko-sanske županije. Admir Hadžipašić je obnašao dužnost izaslanika u bošnjačkome klubu Doma naroda Parlamenta Federacije u mandatu od 2014. do 2018. godine. Do sada je osumnjičenima privremeno oduzeta imovina vrijednosti oko 0,8 milijuna eura. U Bosni i Hercegovini su česti slučajevi zloporaba s izdavanjem diploma.

Najčitaniji članci