Obavijesti

News

Komentari 33

Uhićeni premijer FBiH i vlasnik tvrtke za nabavku respiratora

Uhićeni premijer FBiH i vlasnik tvrtke za nabavku respiratora
1

SIPA je više sati ispitivala glavne osumnjičene u aferi "Respiratori" teškoj 40,6 milijuna kuna, za nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH. Ovaj posao je pod čudnim okolnostima dodijeljen tvrtki "Srebrna malina"

VIDEO

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik tvrtke "Srebrena malina" uhićeni su sinoć nakon višesatnog saslušavanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), doznaje ekskluzivno "Avaz". 

SIPA je više sati ispitivala glavne osumnjičene u aferi "Respiratori" teškoj 40,6 milijuna kuna, za nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH. 

Ovaj posao je pod čudnim okolnostima dodijeljen je "Srebrenoj malini" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je dan ranije oduzet mobitel. Prema pisanju Avaza SIPA ima čvrste dokaze da je ova trojka umiješana u nezakonite radnje. U prostorijama SIPA-e sinoć su bila i dva tužitelja Tužiteljstva BiH koji rukovode istragom.

Pompeo uvrstio na "crnu listu" bivšeg bošnjačkog dužnosnika

Američki državni tajnik Mike Pompeo uvrstio je u četvrtak bivšeg dužnosnika Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Amira Zukića na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD zbog umiješanosti u korupciju.

Na mrežnim stranicama State Departmenta objavljeno je Pompeova izjava u kojoj stoji kako je Zukić povezan s "ozbiljnom korupcijom" te kako je stoga sukladno američkim zakona ulazak u SAD zabranjen i njemu i članovima njegove obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.