News

Komentari 9

Uhićeni zaposlenici Lepoglave: Dilali su mobitele, SIM kartice osuđenim ubojicama u zatvoru

Uhićeni zaposlenici Lepoglave: Dilali su mobitele, SIM kartice osuđenim ubojicama u zatvoru

Riječ je o zaposlenicima koji su radili u Odjelu tretmana kaznionice, a uz njih su zbog poticanja osumnjičeni zatvorenici Amir Mafalani i Armend Musliu, ali i neki članovi njihovih obitelji

Policija i USKOK uhitili su i osumnjičili više ljudi zbog sumnje da su osuđenicima zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića te otmice i ubojstva sina direktora slovenskog Petrola u lepoglavskom zatvoru dostavljali mobitele, SIM kartice i USB stickove.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, riječ je o zaposlenicima koji su radili u Odjelu tretmana kaznionice, a uz njih su zbog poticanja osumnjičeni zatvorenici Amir Mafalani i Armend Musliu, ali i neki članovi njihovih obitelji koji su im, prema sumnjama policije, mobitele i SIM kartice preko dvojice službenika slali u zatvor.

U akciji uhićenja uz policiju je sudjelovao i Uskok, a zasad nema službenih podataka o tom slučaju.

Amir Mafalani služi 16-godišnju kaznu zbog zbog sudjelovanja u ubojstvu novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića u listopadu 2008.

Vrhovni sud je za to ubojstvo u srpnju 2012. donio drugostupanjsku presudu kojom je Amiru Mafalaniju i Luki Mataniću potvrđena prvostupanjska presuda kojom su obojica osuđena na 16 godina zatvora, a 40-godišnja zatvorska kazna potvrđena je Željku Milovanoviću.

Drugostupanjski sud je kazne povećao Slobodanu Đuroviću, s 15 na 25 godina, Bojanu Guduriću s 30 na 33 godine, a Robertu Mataniću koji je prema optužnici okupio zločinačku skupinu s 33 na 35.

Armend Musliu osuđen je pak u lipnju 2009. na zagrebačkom Županijskom sudu na tridesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice i ubojstva 22-godišnjeg Jure Bajde, sina direktora slovenskog Petrola.

Najčitaniji članci