Sport

Komentari 8

Robinhu potvrdili devet godina zatvora: Osuđeni je silovatelj

Robinhu potvrdili devet godina zatvora: Osuđeni je silovatelj

Robinho je godinama izbjegavao odlazak u zatvor brojnim žalbama, a nakon konačne presude Vrhovnog suda zatvorsku kaznu mogao bi služiti u Brazilu ako Italija isto zatraži

Brazilski nogometaš Robinho izgubio je posljednju žalbu na osuđujuću presudu za sudjelovanje u grupnom silovanju žene u Milanu 2013. godine.

Robinha je sud u Milanu 2017. godine osudio na devet godina zatvora jer je 2013. godine, dok je bio igrač Milana, silovao mladu Albanku zajedno s nekoliko prijatelja u noćnom klubu, a u srijedu je isto potvrdio i Vrhovni sud u Rimu. 

Robinho vjerojatno neće služiti kaznu budući da je u Brazilu, a brazilski ustav zabranjuje izručenje njegovih državljana, iako Italija može zatražiti da kaznu služi u toj južnoameričkoj zemlji.

Prije potvrde Vrhovnog suda, Brazilac je godinama uspijevao odgađati odlazak u zatvor brojnim žalbama, no Žalbeno vijeće u Milanu mu je posljednju odbilo i potvrdio zatvorsku kaznu od devet godina. 

Robinho je tvrdio da je nekoliko njegovih prijatelja ostalo s djevojkom nakon njegovog odlaska i da su imali seksualni odnos bez ikakve prisile. Ključni dokazi u cijelom procesu bili su prisluškivani telefonski pozivi između Robinha i njegovih prijatelja suoptuženika u napadu, u kojima je Robinho za djevojku rekao da je 'bila potpuno pijana'.

Brazilac je karijeru započeo u Santosu prije nego što je prešao u Real Madrid 2005. s kojim je osvojio dva naslova La Lige u četiri sezone.

U Manchester City prešao je 2008. godine za 32,5 milijuna funti, što je tada bio britanski rekord, ali u siječnju 2010. odlazi u Santos na posudbu. 

Prije nego što se pridružio kineskom Guangzhou Evergrandeu u srpnju 2015., odradio je još jednu sezonu na posudbi u Santosu. Nakon isteka šestomjesečnog ugovora, vratio se u Brazil gdje je dvije godine proveo u Atletico Mineiru. 

Robinho je u Santosu igrao do listopada 2020. godine nakon čega je klub raskinuo ugovor nakon samo šest dana zbog osude za silovanje. 

Najčitaniji članci