News

Komentari 1

Uhitili dvojicu muškaraca iz Crne Gore, švercali migrante

Uhitili dvojicu muškaraca iz Crne Gore, švercali migrante

Muškarci su imali namjeru strane državljane prevesti do graničnog prijelaza sa Republikom Slovenijom kako bi oni, izbjegavajući graničnu kontrolu, ušli u tu državu

Općinsko je državno odvjetništvo u Rijeci po primitku kaznene prijave Primorsko-goranske policije protiv dvojice državljana Crne Gore u dobi od 50. i 38. godina, provelo prvo ispitivanje osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv istih zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja, boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 50-godišnjak je 18. prosinca sa ciljem da se materijalno okoristiti, za unaprijed mu obećani iznos od deset tisuća eura, na području Korenice u teretno vozilo koje nije namijenjeno prijevozu putnika preuzeo i smjestio više stranih državljana koji su u Republiku Hrvatsku ušli izbjegavajući graničnu kontrolu. 

Muškarci su potom imali namjeru strane državljane prevesti do graničnog prijelaza sa Republikom Slovenijom kako bi oni, izbjegavajući graničnu kontrolu, ušli u tu državu. Mlađi je muškarac pritom osobnim vozilom osiguravao put kretanja starijem koji je upravljao teretnim vozilom s migrantima, međutim na autocesti kod Vrbovskog zaustavila ga je policija. 

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je stoga prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, što je on u konačnici i prihvatio. Suđenje se nastavlja. 

Najčitaniji članci