Obavijesti

News

Komentari 6

Uhitili razbojnike koji su u BiH ranili vlasnicu zlatarne u ruku

Uhitili razbojnike koji su u BiH ranili vlasnicu zlatarne u ruku
1

Dvojac je uhićen u iznajmljenom stanu u Bosanskom Brodu, a pretražena je i kuća majke jednog od njih. Policija je pronašla pištolj u kojemu je bio okvir s pet metaka

VIDEO

Ivan Srbić (28) i Mario Bašić (25), iz Slavonskog Broda uhićeni su prošlog tjedna u Bosanskom Brodu (BiH) zbog sumnje da su prilikom pokušaja pljačke zlatarske radnje Trivić u Bosanskom Šamcu ranili vlasnicu zlatarnice te da su opljačkali benzinsku postaju Nestro petrol u Derventi, piše banjalučki Press

Osim njih dvojice policija traga za još jednim muškarcem koji je također državljanin Hrvatske, no ne navode njegov identitet jer sumnjaju da se krije u Hrvatskoj. 

Dvojac je uhićen u iznajmljenom stanu u Bosanskom Brodu, a pretražena je i kuća majke jednog od njih. Tijekom pretresa policija je pronašla pištolj u kojemu je bio okvir s pet metaka, vrećicu s još 19 komada streljiva i više telefonskih kartica. 

- Kalibar se poklapa sa čahurama koje su pronađene u zlatarnici, ali treba pričekati službeni nalaz balističara - rekli su u BiH policiji. Prema neslužbenim informacijama za obojicom muškaraca u Hrvatskoj je raspisana tjeralica jer se nisu javili na izdržavanje zatvorskih kazni. 

- Obojica su nam od ranije poznata zbog počinjenja imovinskih kaznenih dijela - potvrdili su u PU Brodsko-posavskoj. Doznajemo da su uhićeni u posljednjih nekoliko godina izvršili više imovinskih delikata na području Slavonskog Broda zbog čega su osuđeni. Međutim, pobjegli su u BiH da bi izbjegli zatvor, rekao je neimenovani izvor Županijskog suda u Slavonskom Brodu. 

Vlasnicu zlatarne upucali u ruku

Nakon krim obrade muškarci su predani Okružnom tužiteljstvu u Doboj, koje je odmah zatražilo jednomjesečni pritvor, piše Press. Prema dostupnim informacijama benzinsku postaju „Nestro petrol" u Derventi  opljačkali su 15. studenog ove godine. Navodno je utvrđeno da je Bašić bio za volanom automobila, dok su Srbić i treći razbojnik, sa fantomkama na glavama, oko 19 sati ušli u postaju. U rukama su imali automatske puške pa su natjerali djelatnika da legne na pod, a potom su iz blagajne uzeli oko 12000 maraka i pobjegli. 

Press opisuje i pokušaj pljačke Zlatarnice „Trivić" koji se dogodio 6. prosinca, na Sv. Nikolu, oko 10.45 sati u centru Bosanskog Šamca. Prema već uhodanom scenariju dvojica maskiranih pljačkaša su ušla u zlatarnicu, a treći je sjedio u Škodi Feliciji osječkih registarskih oznaka. 

- U zlatarnici su bile vlasnica Ljiljana Trivić i žena koja je kupovala nakit. Prijeteći pištoljem jedan od razbojnika je uhvatio ženu za vrat i glavu joj naslonio na pult tražeći od vlasnice da im preda novac i nakit. Vlasnica je počela vrištati i dozivati u pomoć, što je razbojnika iznerviralo pa je pucao u nju i pogodio je u ruku. Ispalio je još jedan hitac u vlasničinog supruga koji se u tom trenutku pojavio na vratima druge prostorije, jer je čuo ženino zapomaganje, no na svu sreću metak mu je prošao kroz kragnu jakne. Nakon toga razbojnici su se prestrašili i bez plijena su pobjegli - piše banjalučki Press. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'
TRAGEDIJA NA CESTI

Užas kod studentskog doma u Zagrebu, jedan mrtav: 'Udario ga je auto, nije mu bilo spasa'

Jedan čovjek je mrtav u naletu automobila nedaleko studentskog doma u Zagrebu. "Hitna je jako brzo stigla, ali nije mu bilo spasa", ispričao nam je Zagrepčanin koji je svjedočio stravičnoj nesreći

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje
Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i ovog vikenda: Evo što nas čeka

Do kraja tjedna očekuje nas nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom. Na snazi je i žuti meteoalarm za dvije regije zbog nevremena