Obavijesti

News

Komentari 30

Uhitili su kolege: Službenica i policajac prodavali informacije

Prvoosumnjičena (48) je državna službenica u Policijskoj upravi zagrebačkoj, a drugoosumnjičeni je policijski službenik Ravnateljstva policije (39). Navodno je pripadnik Kobri

VIDEO

Zbog sumnje na korpuciju - primanje i davanje mita te zluoporabu položaja policija provela istraživanje nad svojim kolegama. Prvoosumnjičena (48) je državna službenica u Policijskoj upravi zagrebačkoj, a drugoosumnjičeni policijski službenik Ravnateljstva policije (39), objavila je zagrebačka policija.

Navodno je riječ o pripadniku policijskih Kobri.

Osumnjičeni su da su koristeći svoje pozicije i okolnost da su im u okviru obavljanja posla i za potrebe tog posla dostupni podaci iz zbirki podataka Informacijskog sustava MUP-a, znajući da pristup i dostupnost takvih podataka neovlaštenim osobama nije dozvoljen niti se sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka može ostvariti bez prethodnog podnošenja opravdanog i obrazloženog zahtjeva nadležnom tijelu, omogućili pribavljanje i korištenje takvih podataka osobama izvan policijskog sustava. 

Na traženje 12 osumnjičenih osoba prvoosumnjičena i drugoosumnjičeni su obavljali provjere i pribavili podatke koje su potom prenosili osobama koje su ih to tražile, a koji su te podatke koristili za svoje potrebe.

Prvoosumnjičena je s ciljem stjecanja koristi neposredno ili posredno na traženje više drugih osumnjičenih osoba, žurno i mimo službene procedure obavljala poslove iz djelokruga rada prometnih isprava za što je zauzvrat od 12 osumnjičenih primala novčanu nagradu ili različite poklone.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Istragu su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, u suradnji sa Službom gospodarskog kriminaliteta PNUSKOK-a te Carinskom upravom, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u